LIFESTYLE
14.07.2017 u 18:28

akcija Caritasa Dubrovačke biskupije
Niti svetoga Vlaha isplele put do Konga

- Još jednom smo pokazali kako zajedničkim snagama, uz moćni zagovor našega sv. Vlaha, možemo učiniti puno dobra bližnjima u potrebi - pa makar oni bili i tisućama kilometara daleko, poručuju iz Caritasa Dubrovačke biskupije, koji je u studenom prošle godine pokrenuo humanitarnu akciju  „Niti sv. Vlaha“ za kupnju šivaćih strojeva potrebitim djevojkama u Kongu. U tome se i uspjelo te su prikupljena sredstva dovoljna za kupnju 66 strojeva stigla na svoje odredište.


komentara  0

Ideja za akcijom se rodila nakon prošlogodišnjeg susreta hrvatskih misionara u Dubrovniku na njihovom godišnjem okupljanju u domovini, među kojima je bio i fra Ante Kutleša koji djeluje u Kongu i koji je djelatnicima biskupijskog Caritasa ispričao o raznim aktivnostima koje se odvijaju u toj misiji.

- Od vašega dara 7.500 $ uspjeli smo kupiti 66 šivaćih strojeva. Trgovac je bio „trgovac sa srcem“ pa je dao veliki popust radi količine i namjene.“  Također je napisao: „Ako malo bolje pogledate slike na svakoj kutiji piše NITI sv. VLAHA. Kad se slova zadnje riječi malo ispremještaju, onda se dobije sjedeće:  VLAHA  = HVALA. Dakle, HVALA za svaki šivači stroj i neka svima, koji su se na poticaj organizatora uključili u ovu akciju, sv. Vlaho podari još puno dobrih ideja kako biste uvijek bili poslužitelji najsiromašnijima, napisao je u svom pismu Caritasu Dubrovačke biskupije Fra Ante Kutleša.

Caritas Dubrovačke biskupije zahvaljuje svim sugrađanima koji su se odazvali ovoj akciji, onima koji su sami uplatili novac na žiro račun kao i onima koji su sudjelovali u organiziranim prikupljanjima na župama i u samostanskim zajednicama.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija