POLITIKA
10.07.2017 u 12:55

Mario Tevšić, član Predsjedništva novoosnovane stranke "Glas"

Mario Tevšić, donedavno član HNS, koji je napustio ovu stranku nakon potpisivanja koalicije s HDZ-om, a s ciljem očuvanja saborske većine, ponovno je politički aktivan s nekim od bivših stranačkih kolega. Naime jučer je u Zagrebu održana osnivačka skupština nove stranke "Glas", koja je okupila dio nezadovoljnih disidenata HNS-a. Za predsjednicu stranke izabrana je Anka Mrak Taritaš, a od zvučnijih imena u stranci će djelovati Vesna Pusić i Goran Beus Richembergh. Dubrovčanin Mario Tevšić izabran je u Predsjedništvo stranke, a otkrio nam je kako je na skupštini bilo ukupno četvero članova iz Dubrovnika. Andro Vlahušić, Matija Čale Mratović i Nenad Vekarić za sada nisu pokazali interes za učlanjenje u Glas.


komentara  0

"Odlučio sam vjerovati da još uvijek ima nade. Nade da politika može biti časna, pristojna i dobro odgojena, nade da politika ne mora biti zasnovana na principu laktarenja i korupcije", o razlozima učlanjenja u Glas kaže Tevšić.

"Mi smo liberalna, moderna, građanska stranka, koja poštuje volju pojedinca, zalaže se za ljudske slobode i prava, za razvoj svih mogućih razina društva i obrazovanja. To je osnova našeg političkog djelovanja. Mi smo moderna, možda i postmoderna stranka centra koja ne zauzima prostor između, niti među ustašama i partizanima. Bavit ćemo se temama važnim za društvo. Stranačka tijela formirana su jučer, članovi su mađe i srednje generacije. Politički ćemo djelovati nudeći rješenja problema i predstavljajući smjernice našeg djelovanja", izjavio je za Dubrovniknet Mario Tevšić.

Dodao je kako ova stranka, koja, kako kaže, ima u Dubrovniku i Županiji sasvim dovoljno simpatizera za osnivanje ogranaka, za sad neće djelovati niti u Gradskom vijeću niti u Županijskoj skupštini, no nadaju se da će svojim djelovanjem privući zanimljive ljude i steći prepoznatljivost. 

Na upit je li se bivši šef dubrovačkog i županijskog HNS-a Andro Vlahušić zainteresirao za Glas, Tevšić kaže kako nije te da nema ni namjeru. Bivši Tevšićevi stranački kolege, gradski vijećnici Matiju Čale Mratović i Nenad Vekarić za sada nisu članovi ove stranke. 


K. Fiorović

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija