POLITIKA
06.07.2017 u 13:40

Župan na sastanku Europskog odbora regija

Župan Nikola Dobroslavić prisustvuje sastanku Europskog odbora regija u svojstvu člana povjerenstva za građanstvo, upravljanje, institucijske i vanjske poslove, koji se održava u Bruxellesu.


komentara  0

Tema sastanka je dijalog Odbora regija s Agencijom EU za temeljna prava o uključivanju i sudjelovanju migranata i njihovih potomaka u društvu. O integraciji imigranata intenzivno se raspravlja diljem Europske unije, s obzirom na to da je većina država članica pogođena migracijskim kretanjima. Potreba definiranja politike održive integracije danas se javlja kako u zemljama s dugom poviješću imigracije, tako i u zemljama koje su prvi put suočene s priljevom imigranata.

Na sastanku se raspravlja i o pomoći lokalnim i regionalnim predstavnicima putem EU programa ERASMUS, kako bi poboljšali svoje znanje o europskoj kohezijskoj politici te mogućnosti lakšeg dijeljenja iskustava s kolegama iz cijele Europe s ciljem unapređenja mogućnosti za provedbu integriranih pristupa lokalnog i regionalnog razvoja. Također, raspravlja se i o neophodnom osposobljavanju lokalnih i regionalnih predstavnika za bolje poznavanje europskih organizacija, politika, financijskih sredstava, kao i dobroj praksi.
 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija