POLITIKA
01.07.2017 u 14:26

Franković: zamolio sam premijera za intervenciju u Croatia Airlines-u zbog građana Dubrovnika

Premijer Andrej Plenković i predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković održali su sastanke s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem i županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem.


komentara  0

Gradonačelnik i župan su nas upoznali s ključnim gospodarskim, razvojnim, prometnim i turističkim temama. Vlada RH ima poseban afinitet prema ovom području s obzirom na njegovu slabu povezanost. Godinama se pozivalo na nužnost gradnje Pelješkog mosta, a sada smo došli u fazu da će se taj projekt realizirati u narednih nekoliko godina. Most je ključan za kvalitetno povezivanje juga Hrvatske s ostatkom zemlje, kazao je, među ostalim, predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković.

Ističući kako su vrlo ohrabrujući podaci o povećanom broju gostiju ali i noćenja premijer je kazao kako Vlada i u Dubrovniku i u cijeloj Hrvatskoj „ima velika očekivanja od ove turističke sezone“.

Vezano za Dubrovnik, razumijemo probleme koji se javljaju s dolaskom većeg broja kruzerskih posjetitelja. Njih bi trebalo biti u onom broju koji grad može apsorbirati, posebice jer se radi o gradu koji je pod UNESCO-ovom baštinom i zahtijeva uređeniji protok gostiju, rekao je Plenković. Dodao je i kako je važno da se grad i županija razvijaju i kao sveučilišno središte koje će privući mlade ljude.

Premijer je podržao i redefiniranje kvote za uvoz stranih radnika u deficitarnim zanimanjima, posebice u ugostiteljstvu, a na pitanje treba li projekt golf parka na Srđu smanjiti s 310 na 100 hektara odgovorio je:“To je stvar odluke lokalnih vlasti, ali valja izbjegavati sudske sporove te ulagačima osigurati stabilnu i sigurnu investicijsku klimu u Hrvatskoj“.

Specifičnost Dubrovnika jest i u tome što se njegov razvoj događa vrlo brzo te ga je potrebno kontrolirati. Stoga je potrebno naći rješenja kako bi grad postao organiziraniji, kazao je predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković, izrazivši zadovoljstvo skorim početkom gradnje Pelješkog mosta.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i dubrovački gradonačelnik Mato Franković zadovoljni su potporom i razumijevanjem predsjednika Vlade i Sabora u odnosu na rješavanje problema krajnjeg juga zemlje.

Razgovarali smo i o trasi autoceste od Ploča do Osojnika kroz našu županiju, brzoj cesti između Zračne luke i Dubrovnika te pelješkoj brzoj cesti i o boljem povezivanju otoka, rekao je župan Dobroslavić.

Razgovarali smo i o ubrzanju projekta županijskog Centra za gospodarenje otpadom u Lučinu razdolju koji je zastao. Nadam se da će se ostvarivanje tog projekta sada nastaviti znatno brže, jer drugog rješenja nema, istaknuo je Dobroslavić. Dodao je i kako se na sastanku s čelnicima Vlade i Sabora razgovaralo i o ustanovljavanju Centra kompetencije za agrume u dolini Neretve te o planovima gradnje kongresnog centra u Dubrovniku.

Potpora Vlade i Sabora iznimno je važna za Dubrovnik, istaknuo je gradonačelnik Franković naglašavajući kako je posebno zadovoljan podrškom koju je od Plenkovića i Jandrokovića dobio u vezi rješavanja problema sa zračnom linijom prema Zagrebu.

Činjenica je da su za Croatiu Airlines građani Dubrovnika građani drugog reda. Na to sam upozorio premijera i zamolio ga za intervenciju kako bi se sadašnja situacija promijenila, kazao je Franković. Razgovarali smo i o planovima ostvarivanja projekta Putničkog terminala u luci Gruž. Upravljanje lukom je izuzetno važno za kvalitet života u Dubrovniku, i Grad bi trebao biti aktivno sudionik u tom velikom projektu, kazao je novinarima gradonačelnik Mato Franković.


L.B. – Snimio: Vedran JERINIĆ

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Velika nagradna igra

1X OPEL CROSSLAND X

3X MOBITEL
SAMSUNG S8 BLACK

3x TABLET GALAXY TAB 10.1 BUS

60X
POKLON BON od 500 KN
NAGRADNA IGRA TRAJE
od 26. 10. 2017. - 25. 1. 2018.


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija