VIJESTI
17.06.2017 u 19:02

Poziv na prosvjednu akciju - otpor protiv privatizacije plaža

Kandidacijska lista građana birača Srđ je Grad poziva Dubrovčane na zajedničku prosvjednu akciju u nedjelju u 10 sati ispred hotela Kompas, kao podršku Pokretu otoka, koji traži da se pomorsko dobro izuzme iz Zakona o koncesijama, da se prijedlog Zakona o koncesijama vrati u normalnu proceduru i da se provede široka javna rasprava na ovu temu, a s ciljem da plaže ostanu dostupne građanima.


komentara  0

"25. svibnja 2017. krnja Vlada Republike Hrvatske uputila je po hitnom postupku u Sabor Konačni prijedlog zakona o koncesijama kojim se, između ostaloga, uređuje i način davanja koncesija ‘za gospodarsko korištenje općeg ili drugog dobra. Hitnost postupka opravdana je potrebom usklađivanja nacionalnog zakonodavstva s aktima Europske unije, a iza tog prozirnog opravdanja krije se namjera vlasti da isključi javnost iz potencijalne rasprave, odnosno da u korijenu suzbije mogućnosti organiziranog otpora zakonu kojim se legalizira i olakšava već postojeća praksa uzurpacije našeg najvrjednijeg resursa – obale.

Pridružimo se zahtjevima brojnih otočnih i priobalnih inicijativa i građana okupljenih u Pokret otoka da se pomorsko dobro izuzima iz Zakona o koncesijama, da se prijedlog Zakona vrati u normalnu proceduru i da se provede široka javna rasprava na ovu temu.
Vidimo se u nedjelju u 10 ujutro u Uvali!", pozivaju Srđevci.
 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija