KULTURA
17.06.2017 u 15:13

DSO, Sinkovsky i Limić zatvorili ciklus Orlando Furioso

Ciklus barokne glazbe Orlando Furioso koji se u gradu održavao od 6. lipnja u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, završio je sinoćnjim koncertom u atriju Kneževa dvora. Orkestrom je ravnao glazbeni direktor ciklusa, ruski virtuoz violine, kontratenor i dirigent Dmitry Sinkovsky, dok je kao solist nastupio hrvatski pijanist Marin Limić.


komentara  0

Publika je imala priliku čuti Simfoniju u g molu skladatelja barokne glazbe J.S. Bacha, ali i Mozartovu Simfoniju br. 40 u g molu. Solist Marin Limić je nastupio u Beethovenovoj Simfoniji br. 40 u g molu. Prepuno gledalište Kneževa dvora velikim je pljeskom i povicima "bravo" ispratila dirigenta, solista i orkestar.

Ciklus Orlando Furioso trajao je dva tjedna, a gradu je donio novo glazbeno događanje posvećeno baroku. U atriju Umjetničke galerije Dubrovnik izvedena su Četiri godišnja doba Antonija Vivaldija te opera Didona i Enej Henryja Purcella. U utorak je u Dvoru održan koncert Trio Sonatas s Dmitryjem Sinkovskim, Elenom Davidovom i Mihaelom Čuljak, a sinoćnji koncert bio je završnica ciklusa koji se održavao po prvi put.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija