POLITIKA
16.06.2017 u 14:21

Dubrovnik je otvorio Pandorinu kutiju. Ubrzo ćemo biti višak u svome Gradu....

Pitanje manjka gotovo dvije tisuće sezonaca koje u panici traže vlasnici turističkih i ugostiteljskih objekata još jednom je potvrdilo ironiju priče o 1500 radnih mjesta na Srđu. Za koga? – pitaju se iz Srđ je Grad.


komentara  0

Nedavni obilazak gradonačelnika Mata Frankovića Ivanici u njegovoj misiji da osigura smještaj sezonskoj radnoj snazi u Dubrovniku, prema njegovim riječima, trebao bi rezultirati jednim „mekšim“ graničnim režimom upravo za one zaposlene u Dubrovniku koji bi u susjednoj BiH imali svoj sezonski smještaj. I dok se ova „prekogranična“ akcija tumači kao izraz odrješitosti mladog gradonačelnika da riješi ovaj problem, Srđ je Grad upravo u ovoj situaciji vidi svu ironiju i apsurdnost priče o onih obećanih 1500 radnih mjesta na Srđu. Pitamo se – kome su uopće namjenjena ta radna mjesta!?

Dolazak nedostatne sezonske radne snage, koja je gotovo isključivo vezana uz turističku i ugostiteljsku ponudu upravo pokazuje da Dubrovnik nema svoje radne kapacitete i da je argument da se Srđ apartmanizira zbog nekakvih radnih mjesta za Dubrovčane – naprosto smiješan! I dok se mi iz Srđ je Grad godinama trudimo ukazati na katastrofu apartmanizacije Srđa, još se jedna bitna stvar ovdje zaboravlja, a to je da bi apartmanizacija Srđa ozbiljno ugrozila ionako već vrlo krhku djelatnost privatnog iznajmljivanja u Gradu i okolici, djelatnost od koje živi veliki broj naših stanovnika.

Sve ovo upućuje na ono što Srđ je Grad tvrdi od početka – Dubrovnik je otvorio svoju Pandorinu kutiju i svi ćemo mi vrlo brzo biti višak u svome Gradu. Upamtimo to dok se još možemo kupati u moru prepunom fekalija, na plažama na kojima uskoro nećemo imati pristupa - stoji u priopćenju Srđevaca.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija