POLITIKA
12.06.2017 u 21:03

Prisegnuli novi vijećnici u Gradskom vijeću, proračun do kraja lipnja

Marko Potrebica (HDZ) je izabran većinom glasova za predsjednika Gradskog vijeća, dok je za prvog potpredsjednika većinom glasova izabran Željko Raguž (DUSTRA), a za drugog, jednoglasno Mladen Gojun (SDP). Na današnjoj konstituirajućoj sjednici izabran je Odbor za izbor i imenovanje, Mandatni odbor i Odbor za proračun i financije. Kako privremeno financiranje istječe 1. srpnja, to je rok do kada treba biti donesen proračun Grada Dubrovnika.


komentara  0

Gradski vijećnici HDZ-a u novom sazivu su: Marko Potrebica, Blaž Pezo, Marijo Bekić, Pero Milković, Krešimir Marković, Emilio Puljizević, Gordan Špero, Katarina Doršner, Nikolina Soko i Ivo Lučić.

HNS-ov vijećnik je Miho Obradović, dok su Matija Čale Mratović i Nenad Vekarić, nezavisni vijećnici.

DUSTRINE boje u Gradskom vijeću će "braniti" Željko Raguž, Riki Rosseti i Ivana Šepak, a u ime DDS-a Ina Orlić, Lukša Matušić i Ivan Jelčić. Dva mandata MOST-a pripala su Maru Kristiću i Dolores Lujić, a SDP-a Tatjani Šimac Bonačić i Mladenu Gojunu.

U sastavu novog Gradskog vijeća bit će i "stari" vijećnik s liste "Srđ je Grad", Ljubo Nikolić, te novi član HSS-a, Vido Bogdanović, nekadašnji dubrovački gradonačelnik.

Gradonačelnik Mato Franković se kratko obratio vijećnicima, čestitajući im, te je rekao:

- Iza nas je izborna utrka u kojoj smo se borili idejama, projektima, rješenjima, a ispred nas je Grad i odgovornost koju preuzimamo u njegovom vođenju. Svaki mjesec ću kao gradonačelnik ovom Gradskom vijeću podnositi izvještaj o radu, jer mislim da je to moja dužnost. Gradsko vijeće je mjesto na kojemu se treba konstruktivno raspravljati, ali i mjesto na kojemu se moraju iznositi kritike na rad gradske uprave. naša nit vodilja će biti - obliti privatorum, publica curate....

Novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica je rekao kako mu je iznimna čast služiti svome Gradu i građanima na ponos, te kako će svi zajedno donijeti plan rada Vijeća. 

- Pred nama je donošenje gradskog proračuna u kojemu ćemo sudjelovati svi, kako bi se riješili nagomilani problemi u gradu čije gradske tvrtke i nisu u tako sjajnom stanju i situaciji kakav nam se predstavljala prethodnih godina - rekao je.


L.C.

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija