POLITIKA
12.06.2017 u 09:36

KONSTITUIRANJE: Tko će sjediti u novom Gradskom vijeću Grada Dubrovnika?

Na proteklim lokalnim izborima HDZ je sa svojom listom za Gradsko vijeće osvojio 10 mandata, HNS-HSLS, DUSTRA i DDS su osvojili po 3 mandata, MOST i SDP po 2, dok je NL Ljuba Nikolića i HSS osvojio po jedan mandat. Na današnjoj konstituirajućoj sjednici koja započinje u 17 sati saznat ćemo tko će, u konačnici, zastupati interese građana u novom Gradskom vijeću, naime, tko će staviti svoje mandate u mirovanje, tko ne može biti vijećnikom zbog nespojivosti s dužnosti koju obavlja i tko iz stranačkih, prelazi u nezavisne vijećnike.

Konstituirajuću sjednicu pratite UŽIVO na 

www.dubrovnikTV.net


komentara  0

Listu HDZ-a predvodio je Mato Franković, koji je osvojio naklonost birača pred svojim protukandidatom, te je u petak preuzeo i dužnost gradonačelnika Grada Dubrovnika, stoga je predao zahtjev za prekidom vijećničkog mandata. Kako neslužbeno doznajemo, zahtjev za mirovanjem su predali i Zrinka Raguž, te Ivan Maslać, inače, brat supruge premijera Plenkovića.

Tko će doći na njihovo mjesto, saznat će se poslijepodne, no, ostali s liste koji su osvojili mandate su Marko Potrebica (izgledni predsjednik Gradskog vijeća), Blaž Pezo, Marijo Bekić, Pero Milković, Krešimir Marković, Emilio Puljizević i Gordan Špero.

Potpuna "pretumbacija" se dogodila s listom HNS-HSLS koju je predvodio i gradonačelnički kandidat Valentin Dujmović. Od osvojena tri mandata, nakon raspada HNS-a, tu stranku će u Vijeću zastupati tek jedan vijećnik, budući su Nenad Vekarić i Matija Čale Mratović, napustili HNS ne podržavajući ideju o koaliranju s HDZ-om na državnoj razini. Od prvoga na listi, Valentina Dujmovića, očekuje se stavljanje mandata u mirovanje, jer je nespojiv s njegovom vodećom funkcijom u "Vodovodu". No, Dujmović, jedini član Središnjeg odbora iz Dubrovnika koji je podržao koaliciju HNS-a i HDZ-a, navodno već pakira kufere za Zagreb, a u njegovu klupu će sjesti Miho Obradović.

U ime DUSTRE u Gradskom vijeću će sjediti Željko Raguž, Riki Rosseti i Ivana Šepak, a u ime DDS-a Ina Orlić, Lukša Matušić i Ivan Jelčić, koji ulazi kao zamjena za treću na listi, Antonelu Svilarić.

Dva mandata MOST-a pripala su Maru Kristiću i Dolores Lujić, a SDP-a Tatjani Šimac Bonačić i Mladenu Gojunu.

U sastavu novog Gradskog vijeća bit će i "stari" vijećnik s liste "Srđ je Grad", Ljubo Nikolić, te novi član HSS-a, Vido Bogdanović, nekadašnji dubrovački gradonačelnik.

Između dva kruga glasovanja za dubrovačkog gradonačelnika HDZ je potpisao koalicijski sporazum s DUSTROM i DDS-om, te na takav način osigurao stabilnu većinu od 16 ruku u Vijeću.


L.Crnčević

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija