POLITIKA
19.05.2017 u 13:24

Zašto umirovljenici toliko brinu o braniteljima?

Branitelji nisu samo oni koji se time profesionalno bave i od toga su stvorili posao, ja govorim o onoj nevidljivoj i šutljivoj većini koja je u ratu odradila posao, a danas ne traži puno. Malo prostora u kojem se mogu naći, popiti kavicu, razmijeniti iskustva, prisjetiti se teških dana, pokazat da branitelji nisu samo borci, već i pisci, književnici, slikari.... - zapisuje iskreno Miljenko Lučin, pojašnjavajući program Hrvatske stranke umirovljenika koja se odnosi na branitelje i zahtjev da im se pronađe mjesto za prijateljsko druženje i razmjenu iskustava, ratnih, zbog kojih su mnogi upali i u duboke depresije.....


komentara  0

Ljudi s naše liste smatraju da u gradu Dubrovniku treba pojačati brigu o braniteljima i stambenom zbrinjavanju onih koji taj gorući životni problem još uvijek nisu riješili. Jedinstveni smo u razmišljanjima da u sklopu  te brige treba osigurati besplatan javni prijevoz, ulaz na Lokrum, gradske zidine, gradske muzeje, galerije, kino, kazalište ... To grad ne bi stajalo puno, odnosno, gotovo ništa, a pokazalo bi se da se o toj populaciji vodi računa i da ih se nije zaboravilo. Ono što bi eventualno koštalo je pronalazak većeg prostora za dnevni boravak branitelja koji bi bio polivalentan.

U njemu bi se branitelji mogli družiti, popiti kavu, zaigrati karte, šah ili neku drugu društvenu igru, ali i održavati godišnje skupštine, primati članove iz drugih gradova, održavati razno-razne tribine i seminare, ali i za kulturno umjetničko djelovanje svojih članova (likovne izložbe, pjesničke recitale, promocije svojih djela …), a sigurna sam da bi dobar dio branitelja bio spreman pomoći vlastitim radom u uređenju tog prostora - kaže Olga Muratti, nositeljica liste Hrvatsdke stranke umirovljenika za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika.

A veliku polemiku na društvenim mrežama potaknuo je MILJENKO LUČIN, s liste HSU-a za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika.

- Znate li gdje su prostorije braniteljskih udruga? Za one koji ne znaju, nalaze se u podrumskim prostorijama duboko zakopanim u zemlju među braniteljskom populacijom popularno zvanim krtičnjaci koje često poplavljuju zbog puknuća kanalizacijskih i vodovodnih cijevi u stanovima poviše. Prostorije su toliko male da se jedva mogu održavati sastanci sa par ljudi. Veće prostorije u kojoj bi se branitelji mogli družiti, održavati godišnje skupštine, seminare i druge aktivnosti od interesa za tu populaciju, te primati delegacije udruga iz drugih krajeva ne postoji. Pojedini gradovi veličine Dubrovnika imaju braniteljske centre sa uređenim prostorijama za sve namjene.

Možda bi bilo pretenciozno da takvo nešto tražimo u našem gradu, ali smatramo da branitelji zaslužuju jednu veću polivalentnu prostoriju za dnevni boravak svojih članova i njihove aktivnosti. Mislimo da to ne bi bio veliki trošak za grad. Gotovo nikakav trošak za grad ne bi bili ni besplatni autobusni pokazi za branitelje, godišnje besplatne karte za Lokrum , dubrovačke muzeje, zidine itd.
 


lokalni izbori 2017.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija