KULTURA
19.05.2017 u 10:05

Vrhunski umjetnici uz Simfonijski orkestar večeras u Galeriji

Sljedeći koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra dovesti će dubrovačkoj publici vrhunske umjetnike. Naime, u petak 19. svibnja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će Uroš Lajovic, svjetski poznati dirigent i pedagog koji je ravnao više od 90 orkestara diljem Europe, Rusije, Turske, SAD-a, Koreje, Kine, Tajvana i Kolumbije, bio je šef orkestra u Beogradu, šef Slovenske filharmonije te godinama predava u Beču, a među njegovim studentima su neki od najvećih glazbenika današnjice.


komentara  0

Kao solisti će nastupiti jedan od najistaknutijih hrvatskih violinistaGoran Končar te japanski pijanist Sadakatsu Tsuchida. Početak koncerta je u 21 sat. Na programu su djela F.B. Mendelssohna: Koncert za violinu, klavir i gudače u d molu te San Ivanjske noći.

Violinist Goran Končar međunarodnu solističku karijeruzapočeo je 1982. gostujući u većini europskih zemalja, SAD-u, Japanu, Koreji i Izraelu. Od 1984. do 1994. bio je koncertni majstor Royal Philharmonic Orchestra u Londonu, Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije i Zagrebačke filharmonije. Koncertirao je s uglednim orkestrima i dirigentima diljem svijeta.  Dobitnik je prvih i posebnih nagrada na državnim natjecanjima u zemlji, nagrade Glazbeni život u Moskvi (1980.) zaizvedbuKoncertazaviolinuiorkestarDmitrijaŠostakoviča, prve nagrade na Međunarodnom natjecanju u Bratislavi (1984.) te drugih visokih priznanja. U popisunagradaosobito se ističeNagradaVladimir Nazor(2006.).

Japanski pijanist Sadakatsu Tsuchida rođen je 1975. u Tokyu. Klavir počinje učiti već sa četiri godine u Yamaha Music School. Diplomirao je najvišim ocjenama na Moskovskom konzervatoriju te dvije godine kasnije završava postdiplomski studij na istom konzervatoriju. Godine 2003. osvaja 1. mjesto na Rachmaninov International Music Competition u Moskvi kao prvi u povijesti pobjednik koji nije ruskog podrijetla. Godine 2004. dobiva posebno priznanje za uspješnost od gradonačelnika Perma.

Suradnja s Goranom Končarom započela je 2007. godine prigodom gostovanja Zagrebačkog kvarteta u Japanu, da bi se nastavila 2008. njegovim gostovanjem u Zagrebu i nastupom sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, te nastavila ovogodišnjim zajedničkim koncertom u Tokyu  kada se rodila ideja o projektu integralnih izvedbi Beethovenovih violinskih sonata u Hrvatskoj i Japanu uz istovremeno snimanje i objavljivanje nosača zvuka.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30% popusta za građane na standardne cijene ulaznica) dostupne su isključivo na blagajni orkestra. Preporuča se prethodna rezervacija na broj 417 110 koji je ujedno i broj za informacije.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
neretva_naslovna
KULTURA
0      19|05|18 u 12:48
FOTO: Neretvanska mjesečina zasjala i na Stradunu
na_neretvu1
KULTURA
0      19|05|18 u 12:06
FOTO: Otvorena 34. manifestacija "Na Neretvu misečina pala"
nadnaravna_bica_u_drzicevim_djelima_180518_naslovna
KULTURA
0      18|05|18 u 23:14
FOTO: Držićeva rapsodija na Širokoj
KULTURA
0      17|05|18 u 16:51
Umjetnički paviljon na Lopudu ponovno se otvara javnosti
dso_najava_koncerta02
KULTURA
0      17|05|18 u 13:41
Koncert solista Luke Ljubasa i orkestra pod ravnanjem TaeJung Leeja

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija