KULTURA
18.05.2017 u 23:31

FOTO: Predstavljene glazbena i dramska radionica Doma Marina Držića

Povodom Međunarodnog dana muzeja, večeras su u Domu Marina Držića predstavljene dramska i glazbena radionica pod nazivom "Tko srce dava, svega sebe dava".


komentara  0

Nakon tromjesečnog trajanja, u Domu Marina Držića uspješno su privedene kraju dvije edukativne radionice s učenicima osnovnih škola iz Dubrovnika kao i iz susjednih općina. Radi se dramskoj radionici „Generacijski jaz u Držićevim djelima“ pod mentorstvom prof. glazbe i kazališne skladateljice Paole Dražić Zekić i akademskog glumca Hrvoja Sebastijana i glazbenoj radionici „Marin Držić u sviranju i pjevanju“ pod mentorstvom prof. glazbe Sanje Dražić.

Prvenstveni cilj radionica bio je da se u svrhu poticanja kreativnosti mladih ljudi te znatiželje i potrebe za stjecanjem novih znanja dočara život renesansnog Dubrovnika, a posebice da im se pobudi zanimanje za život i djelo najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.

Dom Marina Držića posebnu pozornost posvećuje pedagoškoj djelatnosti i radu s mladim osobama kako bi iskustvenim doživljajnim učenjem, između ostalog, usvojili nova znanja o generacijskom jazu kroz najrazličitije odnose u Držićevim djelima. Na radionicama se proučavaa poezija Marina Držića, upoznavale su se i obilazile autentične lokacije koja se spominju u Držićevim djelima. Dvoglasnim pjevanjem i sviranjem različitih instrumenata polzanici radionica su pokušali dočarati glazbu iz Držićevog doba. 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija