POLITIKA
18.05.2017 u 20:59

Pero Vićan najavio svoju ostavku, ako...

Na posljednjoj konferenciji za medije uoči predizborne šutnje, predsjednik Dubrovačkog demokratskog sabora Pero Vićan izjavio je kako očekuju dobre rezultate na području cijele Županije, što je zajamčio i vlastitom ostavkom na mjestu predsjednika stranke. 


komentara  3

Na konferenciji svoj optimizam su izrazili kandidatkinja za gradonačelnicu Dubrovnika Terezina Orlić, kandidat za župana Ivan Jelčić te kandidatkinja za načelnicu Općine Konavle Vilma Kosović, a podržali su ih i kandidati za zamjenike gradonačelnice Jelena Crnčević i Lukša Matušić, dok je kandidat za načelnika Općine Dubrovačko primorje Mato Mišković bio spriječen zbog drugog skupa.

Predsjednik DDS-a uvodno se osvrnuo na proteklu kampanju, uz naglasak kako je siguran u ulazak u drugi krug izbora te kako će, ukoliko ne ostvare dobre rezultate, to smatrati osobnim neuspjehom i povući se sa mjesta predsjednika DDS-a.

- Meni se čini da su neki svoju kampanju započeli i jedino je gradili na činjenici ovog zakona po kojem se određeni kandidati nisu mogli kandidirat, vidjeli ste da sam i ja jedan od njih, ali nismo tome davali nikakav značaj. Naprosto, to je jedan loš i nepošten zakon, ali je zakon, i kao takvog moramo ga poštivati. Mislim da ima kandidata koji se iz ne znam kojih razloga natječu. Valjda je to jednostavno moderno, jer među njima ima likova koji su to već bili, pa su pokazali što su napravili – ništa. Ima likova koji rade takve spinove da čovjek ne može vjerovat da su oni već u drugom krugu, da su pobjednici drugog kruga i tako dalje, rekao je Vićan, dodajući kako je siguran u kompetentnost i "čist obraz" svojih stranačkih kolega.

Komentirao je i da će biti jako teško sastaviti većinu u Gradskom vijeću, te što misli o suradnji s ostalim strankama.

- Bilo je pitanja s kime mi bi, a s kime ne bi. Ja se ne bih upuštao u ono „što bi bilo kad bi bilo“. Naravno, postoje opcije s kojima nećemo ići ni u kakve dogovore, ni u županiji ni u gradu, ja to neću unaprijed govorit jer možda budemo u situaciji da ne budemo nikome potrebni. Mi smo spremni na sve moguće opcije, zaključio je i najavio redovne unutarstranačke izbore u listopadu. 

Terezina Orlić je naglasila kako je njihov program, kojim su nastojali obuhvatiti sve skupine građana izrazito dobro prihvaćen.

- Na neki način smo izvukli sve ono što je najpotrebnije i djeci, i predškolskom odgoju, i srednjoj školi i obrazovanju, a pritom nismo zanemarili niti naše osobe starije životne dobi, jer znate da ćemo projektirati dom na Medarevu sa cjelodnevnim boravkom. Tu je naravno izuzetno velika briga o mladima i mladim obiteljima zbog skupoće stambenog prostora u gradu i to ćemo nastojati iskompenzirati u dogovoru s građevinarima, bankama, sa kamatnom stopom ne višom od dva posto, izdvojila je Orlić te navela još nekoliko krucijalnih gradskih problema, a to su promet i infrastruktura, podsjetivši kako će u bilo kojem budućem obliku participiranja u gradskoj vlasti nastavljati podupirati projekt „Treći ulazak u Grad“, idejno rješenje kojim bi se trebale eliminirati prometne gužve sa zapadne strane Grada.

Potom se osvrnula kako je u cijeloj predizbornoj kampanji vrlo malo riječi bilo o kulturi i kulturnim djelatnicima, s obzirom da se to područje pokazalo kao manje relevantnim u odnosu na ostala gradska pitanja u predizbornom anketiranju sugrađana. Dodala je kako u svom programu nude tri kapitalna projekta vezana za kulturu, a to su koncertna dvorana, moderna knjižnica i arheološki muzej, te kako će se posvetiti poboljšanju uvjeta rada u kulturnim djelatnostima.

Ivan Jelčić rekao je kako je kampanja bila puno više usredotočena na grad nego na županiju te kako misli da nitko od njegovih protukandidata nije ponudio konkretna rješenja.

- Najviše pitanja bilo je „s kojim novcem?“. Novca će biti dovoljno, jer ga mi ne namjeravamo trošiti na zapošljavanje nekih naših „dužnika“, nismo nikome dužni da ga moramo negdje namjestiti, nemamo nikakve rođake koje ćemo smještati u državna i županijska poduzeća, istaknuo je Jelčić i dodao kako namjerava puno raditi na povećanju relevantnosti Županije na nacionalnoj razini, bez ikakvih „ekskluzivnih scena“ kojim se drugi koriste.

Kandidatkinja za načelnicu Konavala Vilma Kosović ukazala je na  „divlje, neobuzdano ponašanje pojedinaca“ koji uništavaju tuđe plakate, te da su neke političke opcije plagirale neka od njihovih idejnih rješenja. 

- Činjenica koja me jako žalosti jest da su određene političke opcije u potpunosti preuzele rješenja naših važnih projekata, poput rješenja Konavoskog polja i Prevlake, što smatram da je nedopustivo. Mi smo naš program prezentirali 2. svibnja na press konferenciji, a nakon toga u medijima su različite opcije u potpunosti preuzele određena rješenja važnih projekata, podsjetila je Kosović i pozvala Konavoke i Konavljane da izađu na izbore, ukoliko žele promjene u Konavlima i tim ljudi koji će dobre ideje provesti u djela.

 


M.Dragojević

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

macy 20.05.17 u 13:50
Što kokodačeš Ljulji, tebi se nitko normalan ne približava...

   

Dubrovnik-Ljilja 20.05.17 u 12:07
hhahah Mora bit da si se previse priblizio.

   

cukun 19.05.17 u 13:52
Pero Vićan. što reći? konačno jedan pošten, radišan i moralan političar na dubrovačkoj sceni. i uvijek lijepo miriše, vidi se da čovjek pazi na higijenu.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija