VIJESTI
18.05.2017 u 18:57

PISMO Dujmoviću: 12 milijuna kuna ste prebacili na leđa građana koji plaćaju račune Vodovodu

Predstavnici građanske inicijative Srđ je naš uputili su otvoreno pismo predsjedniku Uprave Vodovoda i HNS-ovom kandidatu za gradonačelnika Valentinu Dujmoviću, kojim ga ponovo pozivaju da objavi zapisnik sa sastanka s predstavnicima tvrtke Razvoj golf održanog u prosincu prošle godine i razjasni okolnosti odluke o financiranju hidrotehničkog tunela ispod Srđa.


komentara  0

Poštovani gospodine Dujmoviću,

pišem vam u nadi da ćemo dobiti odgovor na već više puta javno postavljeno pitanje vama, direktoru Vodovoda i kandidatu za mjesto gradonačelnika Grada Dubrovnika.

Zanima nas kada će javnost dobiti na uvid zapisnik s vašeg sastanka s predstavnicima tvrtke Razvoj golf d.o.o. održanog početkom prosinca 2016. godine u lobiju hotela International u Zagrebu. S obzirom da ste i vi i predstavnici Razvoj golfa potvrdili da je do službenog sastanka došlo, molim vas da javno objavite zapisnik s tog sastanka.

Bojimo se da je posljedica tog sastanka Odluka donesena na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, na vaš prijedlog odlučeno je da građani Dubrovnika financiraju zacjevljenje vodoopskrbnog tunela ispod Srđa. Ovime ste obvezu golfera tešku 12 milijuna kuna prebacili na leđa građana koji plaćaju račune poduzeću Vodovod.

Na tragu tog pogodovanja bojimo se da su u lobiju hotela u Zagrebu dogovorena i plaćanja iz javnih sredstava  ostalih dijelova 530 milijuna kuna vrijedne infrastrukture za projekt aprtmanizacije Srđa. Podsjećam vas da je pismeni odgovor Razvoj golfu od vašeg predhodnika, predsjednika uprave Vodovoda gosp. Negodića 2012.godine bio da Vodovod neće zacjevljivati tunel te da je to uvjet koji Razvoj golf treba napraviti da bi dobio suglasnost Vodovoda na svoj projekt.

Nadam se da ćete kao kandidat koji je više puta izjavio da vodi čistu kampanju već sutra, uoči izborne šutnje objaviti traženi zapisnik i time razjasniti sve okolnosti odluke o financiranju hidrotehničkog tunela od strane građana.

Nadalje preporučam vama i svim kandidatima koji se smatraju sposobnima voditi Dubrovnik i dubrovačke javne tvrtke da nije primjereno mjesto za održavati  službene sastanke u lobijima hotela, restoranima ili na privatnim sastancima s golf-investitorom u njegovom domu u Haifi. Mjesto službenim sastancima je u službenim prostorijama Grada Dubrovnika ili u prostorijama Vodovoda u nazočnosti pravnika i drugih zaposlenika Grada ili javnog poduzeća te vođenje javno dostupnih zapisnika.

S poštovanjem
Koordinator Inicijative Srđ je naš
Đuro Capor


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
eko-rural-metkovic-4
VIJESTI
0      20|05|18 u 13:07
U Metkoviću otvoren sajam poljoprivrednih proizvoda
Argonaut_morski.hr
VIJESTI
0      20|05|18 u 11:12
Rijetko stvorenje zalutalo u Jadran: Argonaut pronađen kod Pelješca
pozar_vatra
VIJESTI
0      20|05|18 u 09:24
Gori šuma u Podgradini, vatrogasci na terenu
otrant_obljetnica_01
VIJESTI
0      20|05|18 u 08:32
Na Prevlaci obilježena 101. obljetnica Otrantske bitke
valamar
VIJESTI
0      20|05|18 u 08:24
Valamar Riviera najpoželjniji poslodavac u turizmu

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija