KULTURA
18.05.2017 u 10:15

TKO SRCE DAVA, SVEGA SEBE DAVA
Mladi glazbenici i glumci nastupaju u čast Držiću

U 2017. godini, Dom Marina Držića, nizom raznovrsnih programa obilježava 450. godina smrti našeg najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića (1567.-2017.), čime želi ukazati na činjenicu kako je to jedinstvena prilika kako bi se u potpunosti ispunila vizija i misija ove ustanove u kulturi Grada Dubrovnika, te omogućilo svakom posjetitelju što bolji uvid u živopisnu biografiju hrvatskog književnika Marina Držića i predočiti im život renesansnog Dubrovnika.


komentara  0

"Izuzetna nam je čast priopćiti Vam kako su se, nakon tromjesečnog trajanja, u Domu Marina Držića uspješno privele kraju dvije edukativne radionice s našim učenicima osnovnih škola iz Dubrovnika kao i iz susjednih općina.
Radi se dramskoj radionici „Generacijski jaz u Držićevim djelima“ pod mentorstvom prof. glazbe i kazališne skladateljice Paole Dražić Zekić i akademskog glumca Hrvoja Sebastijana i glazbenoj radionici „Marin Držić u sviranju i pjevanju“ pod mentorstvom prof. glazbe Sanje Dražić.


Prvenstveni cilj radionica Doma Marina Držića je da se u svrhu poticanja kreativnosti mladih ljudi te znatiželje i potrebe za stjecanjem novih znanja dočara život renesansnog Dubrovnika, a posebice da im pobudimo zanimanje za život i djelo najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.

Dom Marina Držića posebnu pozornost posvećuje pedagoškoj djelatnosti i radu s mladim osobama kako bi iskustvenim doživljajnim učenjem, između ostalog, usvojili nova znanja o generacijskom jazu kroz najrazličitije odnose u Držićevim djelima. Proučavali smo poeziju Marina Držića, upoznavali se i obilazili autentične lokacije koja se spominju u Držićevim djelima. Dvoglasnim pjevanjem i sviranjem različitih instrumenata pokušali smo Vam dočarati glazbu iz Držićevog doba. U tome su naši najmlađi polaznici dramske i glazbene radionice zasigurno uspjeli.

Koristimo ovu priliku da zahvalimo svim voditeljima radionica, pokroviteljima i medijima, prije svega Gradu Dubrovniku, osnivaču Doma Marina Držića i nadležnom Upravnom odjelu za kulturu i baštinu, te svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u izvođenju kreativnih radionica kako bi se oživio duh renesanse u Domu Marina Držića", stoji u pozivu iz Doma Marina Držića.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
predstavljanje_revitalizacije_ljetnikovca_gucetic_240418_naslovna
KULTURA
0      24|04|18 u 21:28
FOTO: Predstavljen prijedlog plana revitalizacije ljetnikovca Gučetić
matica_hrvatska_casopis_dubrovnik1
KULTURA
0      24|04|18 u 09:25
Predstavljanje novog broja časopisa Dubrovnik
knjiga_u_digitalnom_dobu03
KULTURA
0      23|04|18 u 22:22
Brautović: Knjiga je živa!
noc_knjige_230418 (15)
KULTURA
0      23|04|18 u 20:03
FOTO: Dubrovački političari "pričaju bajke"
koncert_kultura_ne_poznaje_granice_210418_naslovna
KULTURA
0      21|04|18 u 14:24
FOTO: Koncert "Kultura ne poznaje granice" ispred crkve sv. Vlaha

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija