VIJESTI
18.05.2017 u 09:54

Pustolovni turizam u svijetu je jedan od najbrže rastućih

Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska gorska služba spašavanja i ove godine su održale niz edukacija diljem Hrvatske, namjenjenih organizatorima turističkih sadržaja u prirodi. Zadnja u nizu bila je edukacija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja se održala od 16. do 17. svibnja u pustolovnom parku Cadmos Village, u Komajima.


komentara  0

Nakon završene dvodnevne edukacije polaznici  su dobili potvrdu o pohađanju program osposobljavanja za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi te su stekli korisna znanja o osnovama meteorologije, orijentacije i kartografije,  o sigurnom vođenju na izlete i ture, tehnikama pružanja prve pomoći te načinu pozivanja u slučaju nesreće i opasnosti.

Na završnom dijelu edukacije sudjelovali su i potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher te direktorica Sektora za turizam HGK Leila Krešić-Jurić koji su tom prilikom uručiti priznanje pročelniku Hrvatske gorske službe spašavanja Vinku Prizmiću za rad na podizanju standarda sigurnosti u turizmu.

"Pustolovni turizam u svijetu je jedan od najbrže rastućih segmenta stoga je bitno ponuditi što bolju i sigurniju uslugu te turistima pružiti cjeloviti doživljaj Hrvatske kao sigurne i atraktivne destinacije pustolovnog turizma” istaknu je potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher, dodajući da trenutni zakonski propisi ne definiraju obavezu certificiranja pustolovnih vodiča, no pustolovne aktivnosti nerijetko se organiziraju na nepristupačnim terenima, stoga je stručnost vodiča bitna.

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić zahvalio se Hrvatskoj gospodarskoj komori na uspješnoj dugogodišnjoj suradnji te je nadodao “HGSS veliku pažnju posvećuje edukaciji i prevenciji, odnosno sprečavanju i izbjegavanju nesreća, a HGK je prepoznala važnost takvih edukacija kojima je osnovna svrha kreiranja turističke ponude bez posljedica za zdravlje turista”.

Hrvatska gospodarska komora, u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, održava radionice za osposobljavanje nositelja i organizatora turističkih sadržaja u prirodi još od 2004. godine. Program osposobljavanja na razini Hrvatske tako je od 2004. do 2016. godine završilo ukupno 729 polaznika, a kroz ovogodišnji ciklus edukacija koji se održao u 7 gradova, prisustvovalo je preko 200 sudionika.
 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija