VIJESTI
17.05.2017 u 18:24

Komemoracija za Pavu Brailo u Saloči od zrcala

Društvo turističkih vodiča Dubrovnik u četvrtak, 18. svibnja u 19.30 sati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad, uz svečanu komemoraciju, oprostiti će se od drage kolegice, počasne predsjednice DTVD-a i zaslužne Dubrovkinje, gospođe Pave Brailo.


komentara  0

„Zahvaljujemo se obitelji pokojne gospođe Pave, Gradu Dubrovniku i Dubrovačkim knjižnicama Dubrovnik na podršci u organizaciji komemoracije, kao i kolegicama i kolegama umjetnicima koji će izvesti prigodni program.

Draga gospođa Pave Brailo bila je Počasna predsjednica i jedna od osnivačica Društva turističkih vodiča "Dubrovnik". S grupom mladih entuzijasta, radnika u turizmu, 1978. godine osnovala je DTVD, čime se izborilo priznavanje turističkog vođenja kao samostalne struke u sklopu tada živo rastućih turističkih djelatnosti. Od osnutka je obnašala dužnost Tajnice Društva, zatim njegove Predsjednice, a 2003. godine izabrana je za doživotnu Počasnu predsjednicu.

Svojim dugogodišnjim vodičkim, prevoditeljskim, baštinskim, pedagoškim i aktivističkim angažmanom zadužila je ne samo vodiče, nego i sve koji vole i žive ovaj grad. Nesebično se davala prenoseći svoje bogato strukovno iskustvo i životnu mudrost novim generacijama. Iskazala se angažmanom za Društvo i struku u teškim ratnim i zahtjevnim tržišnim okolonostima.

Bila je beskomprimisna borkinja za očuvanje dubrovačke baštine, zelenih površina i javnoga prostora te je dugi niz godina djelovala kroz Društvo prijatelja dubrovačke starine, društvo DUB, Turističku zajednicu te podržavala brojne građanske inicijative.

S ponosom čuvamo uspomenu na njezinu vedrinu duha, veliki osmijeh i istinsko življenje svog vodičkog poziva."


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija