VIJESTI
21.04.2017 u 18:44

lex agrokor
Karisma Hotels Adriatic i Gulliver Travel pod prinudnom upravom?

Hotelska kuća Karisma Hotels Andriatic i turistička agencija Gulliver Travel našle su se na proširenom popisu tvrtki pod prinudnom upravom, kojeg je izvanredni povjerenik u postupku prinudne uprave Agrokora Ante Ramljak u petak podnio Trgovačkom sudu u Zagrebu. 


komentara  0

Podsjetimo, u vlasništvu tvrtke KHA su od 2013. Hoteli Koločep, a od 2015. i Hoteli Plat koji su nedavno proglašeni strateškim investicijskim projektom RH, dok je Gulliver Travel jedna od vodećih turističkih agencija sa sjedištem u Dubrovniku.

Kako piše Poslovni dnevnik, Ramljak je od Trgovačkog suda zatražio dopunsko rješenje kojim se u znatnoj mjeri širi lista tvrtki koje su pod prinudnom upravom. Naime, pozvao se na dokaze o vlasničkom udjelu u trgovačkim društvima, i sukladno zakonu zatražio da sud riješi ovaj slučaj donoseći novu, dopunjenu listu povezanih i ovisnih društava koncerna na koje se primjenjuje tzv. lex Agrokor. Kako je Trgovački sud u Zagrebu u otvorenom postupku izvanredne uprave nad Agrokorom povodom tog prijedloga dužnika ispitao dostavljenu dokumentaciju, danas je donio dopunsko rješenje, što znači da su pod režim prinudne uprave stavljena 14 ovisnih i povezanih društava dužnika tako ih je sad ukupno 32.

Pod prinudnom upravom je Karisma Hotels Adriatic, koja drži udjele, odnosno dionice u pet kompanija, odnosno i u bivšim državnim hotelskim tvrtkama. Riječ je o kompanijama Hoteli Koločep i Hoteli Živogošće koje su restrukturirane u postupku predstečajne nagodbe. Također pod prinudnu upravu sada je došla i jedna od vodećih receptivnih agencija na Jadranu Gulliver Travel, zatim Agrokorova građevinska tvrtka Projektgradnja, kao i tvrtke Zagreb plakat i Vinarija Novigrad te zagrebačka tvrtka Dalmarina s udjelom u Konsolidatoru, inače većinskom vlasniku zagrebačkog Dalekovoda.

U odnosu i na sva navedena trgovačka društva sudskim rješenjem uvode se poznate mjere kao što su zabrana pokretanja i vođenje parničnih, ovršnih, upravnih i postupaka osiguranja i ostvarenja prava na odvojeno namirenje (osim postupaka koji se odnose na sporove iz radnih odnosa), a nalaže se prestanak izvršavanja osnova za plaćanje s njihovih računa.

Više pročitajte ovdje.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
lazareti_obnova
VIJESTI
0      21|06|18 u 15:49
Grad Dubrovnik: nismo zadovoljni nalazom DORH-a o Lazaretima, nećemo stati...
novogradnja0
VIJESTI
0      21|06|18 u 13:01
Tko smije graditi preko ljeta?
frankovic_lazareti
VIJESTI
1      21|06|18 u 12:19
Franković se osvrnuo na DORH-ov nalaz: "Ljudi moji je li to moguće?"
autobus_iskrcavanje_iza_grada01
VIJESTI
0      21|06|18 u 11:04
Gosti se ponovno iskrcavaju na Buži
lazareti_obnova
VIJESTI
0      21|06|18 u 10:07
DORH zaključio da pri obnovi Lazareta nije počinjeno kazneno djelo

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija