LIFESTYLE
21.04.2017 u 12:20

GALA VEČERA: Palac gore za naše buduće kuharske velikane

U restoranu Lenga hotela Dubrovnik Palace s početkom u 20.00 sati, održana je tradicionalna Dubrovnik FestiWine Gala, vinsko gastronomski događaj s plemenitim ciljem, namijenjen stipendiranju i daljnjoj edukaciji mladih kuhara i sommeliera u nastajanju.


komentara  0

Mladi kuhari Đuro Kravić i Tihomir Antunović, na oduševljenje prisutnih uzvanika, briljirali su asistirajući ovogodišnjem chefu gostu Fabriziu Vežnaveru te  chefu iz Jadranskih luksuznih hotela, Petru Obadu. Đuro i Tihomir pobjednici su prošlogodišnje stipendije FestiiWine Challange, te su slijedom izvrsnih preporuka svojih profesora iz ugostiteljskih škola, proveli mjesec dana na edukaciji i daljnjem usavšravanju u prelijepom hotelu i restoranu Draga di Lovrana pod stručnim mentorstvom chefa Zdravka Tomšića. Uzvanike Dubrovnik FestiWine Gala večere oduševile su birane delicije u režiji uglednog Fabricia Vežnevera, jednog od vrhunskih chefova renomirane JRE udruge, a koji je zajedno s Petrom Obadom, pjesnikom i chefom hotela Excelsior, sudjelovao u stvaranju jednog od najiščekivanijih eno gastronomskih događaja godine u Dubrovniku.

Izvrsna vina, pobjednike prošlogodišnjeg Dubrovnik FestiWine Trophy natjecanja, a koja su služila kao inspiracija chefovima, predstavio je londonski sommelier Mario Tomeković, kemijski inženjer koji se odlučio slijediti svoje srce i raditi ono što voli, a to su vina i sve vezano o vinima. Kroz ovaj donatorski gourmet spektakl, tijekom kojeg su se izmijenjivala kulinarska iznenađenja i uzbudljive vinske priče, vodila nas je cijenjena gastro novinarka i direktorica gourmet projekta Taste the Mediterranean Ingrid Badurina Danielsson.

Cjelokupan prihod od ovogodišnje Dubrovnik FestiWine Gala večere bit će uložen u školovanje i edukaciju mladih nada Dubrovačko neretvanske županije u okviru natječaja FestiWine Challenge, a koji je nedavno zaključen. Dobitnici FestiWine Challangea za 2017. godinu su talentirana kuharica Kristina Curić i mladi konobar Ivo Kmetović, a koji će koncem godine provesti mjesec dana u restoranu Pergola u Istri, pod stručnim mentorstvom chefa Vežnavera i njegovog tima. 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
star_wars_131217_naslovna
LIFESTYLE
0      13|12|17 u 23:42
FOTO: Pretpremijera osmog nastavka Star Warsa
revelin002
LIFESTYLE
0      13|12|17 u 11:37
"Girls night" ove subote u Revelinu
priredba_vrtic_pile_ 121217_naslovna
LIFESTYLE
0      12|12|17 u 21:24
FOTO: Božićna priredba Dječjeg vrtića Pile
LIFESTYLE
0      12|12|17 u 20:54
NE PROPUSTITE: Kruletova "Obrana i zaštita od gluposti" u Lazaretima
smece_porat001
LIFESTYLE
0      12|12|17 u 16:31
FOTO: Porat "okupan" u smeću

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija