LIFESTYLE
21.04.2017 u 12:20

GALA VEČERA: Palac gore za naše buduće kuharske velikane

U restoranu Lenga hotela Dubrovnik Palace s početkom u 20.00 sati, održana je tradicionalna Dubrovnik FestiWine Gala, vinsko gastronomski događaj s plemenitim ciljem, namijenjen stipendiranju i daljnjoj edukaciji mladih kuhara i sommeliera u nastajanju.


komentara  0

Mladi kuhari Đuro Kravić i Tihomir Antunović, na oduševljenje prisutnih uzvanika, briljirali su asistirajući ovogodišnjem chefu gostu Fabriziu Vežnaveru te  chefu iz Jadranskih luksuznih hotela, Petru Obadu. Đuro i Tihomir pobjednici su prošlogodišnje stipendije FestiiWine Challange, te su slijedom izvrsnih preporuka svojih profesora iz ugostiteljskih škola, proveli mjesec dana na edukaciji i daljnjem usavšravanju u prelijepom hotelu i restoranu Draga di Lovrana pod stručnim mentorstvom chefa Zdravka Tomšića. Uzvanike Dubrovnik FestiWine Gala večere oduševile su birane delicije u režiji uglednog Fabricia Vežnevera, jednog od vrhunskih chefova renomirane JRE udruge, a koji je zajedno s Petrom Obadom, pjesnikom i chefom hotela Excelsior, sudjelovao u stvaranju jednog od najiščekivanijih eno gastronomskih događaja godine u Dubrovniku.

Izvrsna vina, pobjednike prošlogodišnjeg Dubrovnik FestiWine Trophy natjecanja, a koja su služila kao inspiracija chefovima, predstavio je londonski sommelier Mario Tomeković, kemijski inženjer koji se odlučio slijediti svoje srce i raditi ono što voli, a to su vina i sve vezano o vinima. Kroz ovaj donatorski gourmet spektakl, tijekom kojeg su se izmijenjivala kulinarska iznenađenja i uzbudljive vinske priče, vodila nas je cijenjena gastro novinarka i direktorica gourmet projekta Taste the Mediterranean Ingrid Badurina Danielsson.

Cjelokupan prihod od ovogodišnje Dubrovnik FestiWine Gala večere bit će uložen u školovanje i edukaciju mladih nada Dubrovačko neretvanske županije u okviru natječaja FestiWine Challenge, a koji je nedavno zaključen. Dobitnici FestiWine Challangea za 2017. godinu su talentirana kuharica Kristina Curić i mladi konobar Ivo Kmetović, a koji će koncem godine provesti mjesec dana u restoranu Pergola u Istri, pod stručnim mentorstvom chefa Vežnavera i njegovog tima. 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
revelin
LIFESTYLE
0      20|09|17 u 12:30
Otkrivanje konačne tajne Revelina
dobroslavic_prvasici0
LIFESTYLE
0      19|09|17 u 18:38
DEMOGRAFSKI ŠOK zaobilazi Dubrovnik
ERTUG7-Miho_Skvrce
LIFESTYLE
0      19|09|17 u 13:18
Poznati turski fotograf otkriva skrivene kutke Grada
prvaci_bridž
LIFESTYLE
0      19|09|17 u 10:29
Dubravka Zvrko i Mario Majstorović parski prvaci Dubrovnika
LIFESTYLE
1      19|09|17 u 09:51
Excelsa nekretnine: DM odlazi s Pila, dolazi novi trgovački sadržaj

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija