LIFESTYLE
20.04.2017 u 20:12

speleo kamp
Planinari HPD Sniježnica otkrili tajne koje krije konavoska jama Bezdan

Uskršnji praznici za speleologe planinarskog društva Sniježnica bili su prepuni događanja. Od 14. do 17. travnja speleološki odsjek HPD Sniježnica, u suradnji sa udrugom Breganja, Hrvatskim biospeleološkim društvom i HGSS stanicom Dubrovnik, organizirao je speleološki kamp u Cadmos Villageu u trajanju od četiri dana s ciljem nastavka istraživanja jame Bezdan u mjestu Vignji.


komentara  0

Jama Bezdan poznata je odavno lokalnom stanovništvu, a njen strmi vertikalni ulaz nije davao puno mogućnosti da se istražuje bez speleološke opreme, nego je uvijek budio maštu o dubini jame. Od petka do nedjelje, speleolozi su izrađivali topografski nacrt, istraživali su nove pronađene kanale, radili su biospeleološka istraživanja i fotodokumentaciju jame Bezdan.

U istraživanju jame sudjelovali su speleolozi iz Dubrovnika, Neretve, Kaštela, Splita, Karlovca, Samobora, Breganje i Zagreba, a svu logističku potporu dobivali su od planinara HPD Sniježnice,  planinara iz planinarskog kluba Subra iz Herceg Novog i mnogobrojnih prijatelja

Kamp je održan uz potporu Komisije za speleologiju HPS, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije kao partnerima, a posebnu zahvalu dugujemo Goranu Jerkoviću i Zoranu Ateljeviću koji su nam nesebično omogućili održavanje kampa u adrenalinskom parku Cadmos Village.

Stvarnu dubinu jame, kao i prezentaciju kampa prikazat ćemo na skupu speleologa u studenom 2017., koji će se održati po prvi put u dubrovačko-neretvanskoj županiji, točnije u Domu kulture Čilipi. Domaćin ovog najvećeg okupljanja speleologa iz Hrvatske i okolnih zemalja je speleološki odsjek HPD Sniježnica


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija