VIJESTI
20.04.2017 u 09:54

LOKALNI IZBORI 2017.
Uređenje prometnica u Konavlima - planovi i realizacije

Nakon projekta rekonstrukcije ceste na ulazu u Cavtat koji je u završnoj fazi i kojim je Cavtat dobio izuzetno atraktivan prilaz koji zaslužuje, te projekta izgradnje novog raskrižja Cavtat - Zvekovica koji kreće uskoro, na sastanku zamjenika načelnika Općine Konavle Boža Lasića i direktora Županijske uprave za ceste Dubrovnik Nikše Konjevoda dogovoren je niz projekata kojima će određene prometnice biti rekonstruirane kako bi se modernizirale i kako bi se poboljšala sigurnost.


komentara  0

Prvi projekt, koji kreće odmah je izgradnja novog raskrižja na županijskoj cesti za Dubravku, dijela poznatijeg kao Batića bogen, a koji je Općina Konavle dogovorila sa Županijskom upravom za ceste Dubrovnik. Novo raskrižje će biti preglednije te će osigurati veću sigurnost prometa.

Za projekt rekonstrukcije prometnice Zakrajnica – Ljuta je već napravljen projekt, a osim proširenja ceste napravit će se i nogostup koji će ne samo omogućiti sigurnije kretanje pješaka, već će biti i izuzetno atraktivno šetalište koje povezuje Grudu i Ljutu. Kako od strane ŽUC-a postoji volja da se u projekt krene u što je moguće kraćem roku, radovi bi trebali krenuti uskoro.

Posljednji projekt koji je Općina Konavle dogovorila sa ŽUC-om, i koji je u pripremi, jest projekt izgradnje nogostupa donjom cestom u Čilipima. Zbog imovinsko-pravnih odnosa ovaj je projekt vrlo zahtjevan, ali ima veliki značaj sa sigurnosnog aspekta, a Općina Konavle će izgradnjom nogostupa dobiti još jedno atraktivno šetalište kako za turiste, tako i za stanovnike Konavala i okolnih mjesta.


dubrovniknet team

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija