VIJESTI
20.04.2017 u 07:27

Udruga Franak: provjerite imate li pravo na povrat preplaćene kamate

Udruga Franak izvijestila je kako se svakodnevno na raznim sudovima u Hrvatskoj pronalaze prvostupanjske presude za preplaćene kamate.


komentara  0

Svakodnevno pronalazimo nove prvostupanjske presude za preplaćene kamate, pa tako imamo zasad presude u kojima nije prihvaćen prigovor zastare banke na sljedećim općinskim sudovima:

Vukovar, Osijek, Požega, Bjelovar, Varaždin, Sisak, Pula, Rijeka, Metković, Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik i Zagreb.

Razlog zašto nema zastare je jednostavan, pravno održiv i logičan. Prema članku 215. Zakona o obveznim odnosima, zastara počinje teći onoga dana od kada imamo pravo nešto zahtijevati. Saznanje o preplaćenim kamatama nastalo je 14. lipnja 2014. – dan nakon pravomoćne presude u slučaju Franak, i prije toga dana nismo znali imamo li pravo zahtijevati preplaćene kamate. Zastara se prekida podizanjem tužbe, a počinje teći ispočetka danom pravomoćnosti presude kojom se dobilo pravo nešto zahtijevati, i sve što je bilo prije prekida ne računa se više u zastaru, pa tako zastara za preplaćene kamate prema svim navedenim sudovima počinje teći ispočetka 14. lipnja 2014.

Nekoliko presuda kojima se nalaže vraćanje preplaćenih kamata doneseno je i nakon već izvršene konverzije, tako da ima nade i da će takve tužbe završavati u korist tužitelja dužnika banke.

Pozivamo sve one koji su svoje kredite ugovorili prije 1.1.2013. da se jave na pravo.udrugafranak@gmail.com

Udruga Franak neće za vas podići tužbu, ali će dati relevantnu informaciju o tome imate li pravo na preplaćene kamate. Svatko tko zatraži mišljenje, mora biti članom Udruge Franak (članarina 30 kn godišnje), jer Udruga Franak ima troškove koji se namiruju iz članarina, a ne iz državnog proračuna - javljaju iz Udruge Franak.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija