KULTURA
19.04.2017 u 11:13

Pijanist Aljoša Jurinić oduševio dubrovačku publiku

Jedan od najboljih hrvatskih pijanista, Aljoša Jurinić, sinoć je u crkvi Male braće nastupio s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Koncertom je ravnao dirigent Christoph Campestrini, a publika je imala priliku čuti mladog pijanista u Prokofjevljevom Koncertu za klavir i orkestar br. 2 u g molu. Riječ je o djelu kojeg dubrovačka publika nije imala priliku često čuti, a slovi za jedno od najzahtjevnijih klavirskih koncerata.


komentara  0

Prokofjev je ovo djelo napisao 1913. godine, međutim ono je uništeno u požaru Ruske revolucije, stoga ga je obnovio deset godina kasnije.

Svu težinu ovog klavirskog koncerta Aljoša Jurinić publici je prenio na sinoćnjem koncertu. Publika je itekako prepoznala talent nagrađivanog glazbenika. Aljoša je, naime, pobjednik uglednog pijanističkog natjecanja Robert Schumann, finalist 17.

Međunarodnog pijanističkog natjecanja Fryderyk Chopin u Varšavi, pobjednik 3. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Encore! Shura Cherkassky u Milanu,  4. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Luciano Luciani u Cosenzi, 5. međunarodnog pijanističkom natjecanju u Massarosi 2014 godine i brojnih drugih međunarodnih natjecanja. Također, Aljoša je dobitnik i svih vodećih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj, uključujući godišnju nagradu Vladimir Nazor za 2015. godinu, čime je postao najmlađi dobitnik te nagrade u povijesti.

Publika je dugo pljeskala pijanistu, a Aljoša se zahvalio odsviravši bis. U drugom dijelu koncerta, publika je imala priliku čuti Schumannovu Simfoniju br. 4 u d molu, op. 120.

Sljedeći koncert Dubrovačkog glazbenog proljeća je već večeras. Ponovno u crkvi Male braće s početkom u 20.30 sati, Aljoša Jurinić će održati recital. Program je sljedeći:
L. van Beethoven Sonata br.13 u Es-duru, Op. 27
F. Chopin  6 Etida, Op. 25
A. Dorman  Sonata br. 5
F. Liszt   La Leggierezza
F. Liszt   Mađarska rapsodija br. 11

Ulaznice za koncerte Dubrovačkog glazbenog proljeća su dostupne u uredu Orkestra od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30% popusta za građane na standardne cijene ulaznica) dostupne su isključivo na blagajni orkestra. Preporuča se prethodna rezervacija na broj 417 110 koji je ujedno i broj za informacije.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija