POLITIKA
13.04.2017 u 12:45

Antun Bašić kandidat za načelnika NL "Mladi za Župu"

Nezavisna lista Mladi za Župu na predstojeće lokalne izbore izaći će sa svojim kandidatima za načelnika će se natjecati Antun  Bašić i njegov zamjenik Mario Previšić. Kao glavne točke programa, na jučer održanom predstavljanju predstavili su dio svog programa, koji se bazira na detaljnom projektu razvoja župskog turizma i kulturne baštine, rješavanju prometne i komunalne infrastrukture te rješavanju problema predškolskog i školskog obrazovanja. Tzalažu se i za ukidanje naknade za mjesto zamjenika načelnika, čija funkcija bi bila savjetodavna. 


komentara  1

Kandidat za načelnika, Antun Bašić, rođen je 12.02.1977. godine u Dubrovniku. Nakon završetka Opće gimnazije, završava Fakultet za turizam i vanjsku trgovinu čime stječe naziv diplomiran ekonomist (dipl.oec.). Svoje upravljačke i organizacijske vještine stječe kroz svoje bogato radno iskustvo u privatnim i javim tvrtkama. Iskustvo započinje u računovodstvenom odjelu gdje ubrzo postaje Voditelj istoga. 2004. godine prelazi u tvrtku „Sembol građevinarstvo“ kao Zastupnik inozemnog osnivača u projektu Rixos Hotel Libertas na poslovima financijskog poslovanja te voditelja računovodstva. 2007. godine postaje Direktor Groblja Dubac d.o.o., no nakon pola godine svojevoljno daje ostavku zbog netransparentne politike Općine prema projektu groblja Dubac. Od 2008. -2009. zaposlen je kao Direktor financija i komercijale u tvrtki „Bovis Lend Lease d.o.o“ (projekt izgradnje Javne garaže i Školske sportske dvorane u Dubrovniku te projekt  Biotehnološkog parka u Varaždinu). Od 2009. godine do danas radi kao Voditelj računovodstva u renomiranoj hotelskoj kući na području Dubrovnika.

Kandidat za zamjenika načelnika, Mario Previšić, rođen je 04.09.1988. godine u Dubrovniku. Nakon završetka Ekonomske i trgovačke srednje škole, završava Ekonomski fakultet u Dubrovniku, čime stječe naziv magistar ekonomije (mag.oec.).Svoje radno iskustvo započinje u tvrtki Atlas d.o.o. u Zagrebu, gdje je zaduženza opće operativne poslove za turističku regiju Istre. Od 2014.-2016. godine zaposlen je u Turističkoj zajednici Dubrovačko-neretvanske županije,kao stručni suradnik za koordinaciju i nadzor turističkih zajednica gradova i općina. Od svibnja 2016. radi kao financijski analitačar u odjelu nabave te organizacije poslovanja u odjelu hrane i pića voditelj hrane i pića (F&B manager)u hotelskoj kući na području Općine Župa dubrovačka.
Nezavisna lista Mladi za Župu zalaže se za rješavanje primarnih problema Općine kroz drugačijii sistematičniji pristup, zahvaljujući ambicioznim i školovanim ljudima kojima je glavni cilj učiniti Župu kvalitetnijim mjestom za život uz naglasak da Općina postane otvorena i prepoznatljiva svim mještanima.

Kao glavne točke programa, istaknuli su detaljne projekte Razvoja župskog turizma i kulturne baštine, poduzetnički inkubator, rješavanje prometne i komunalne infrastrukture te rješavanje problema predškolskog i školskog obrazovanja. Također, jedan od ciljeva za koji se zalažu je ukidanje naknade za mjesto zamjenika načelnika, čija funkcija bi bila savjetodavna.

Iako visoki, smatraju da ciljevi nisu nedostižni, i moguće ih je financijski ostvariti kroz transparentnu raspodjelu proračunskog novca, povlačenjem novca iz EU fondova te odricanjem naknade za mjesto zamjenika načelnika.

Detaljan program nezavisne liste Mladi za Župu kao i lista kandidata za članove Općinskog vijeća bit će predstavljeni idući tjedan.   
 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

siroliver 13.04.17 u 16:48
hm. kako kaze jedna reklama; smrdi, smrdi, uzasno smrdi..

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija