KULTURA
12.04.2017 u 14:36

Počinje Dubrovačko glazbeno proljeće

Glazbeni ciklus Dubrovačko glazbeno proljeće osmišljeno je u svrhu obogaćivanja kulturne ponude grada. Ovo glazbeno događanje spoj je mladosti i iskustva. Kroz deset dana, devedesetdvogodišnjim orkestrom dirigirat će njegov počasni dirigent Pavle Dešpalj, austrijski dirigent Christoph Campestrini i poznati zagrebački dirigent Tomislav Fačini.


komentara  0

Kao solisti predstavit će se izvrsni mladi hrvatski glazbenici: Aljoša Jurinić, peti najbolji pijanist svijeta te finalist Chopinova pijanističkog natjecanja, dobitnik pete nagrade Natjecanja kraljice Elizabete i prvonagrađeni na natjecanju „Robert Schumann“ u Njemačkoj; zatim violistica Hiwote Tadesse, dobitnica Grand Prix nagrade na Međunarodnom natjecaju mladih glazbenika u Moskvi, prve nagrade na Međunarodnom natjecanju Citta di Barletta u Italiji i drugih. Potom, Đana Kahriman, koncertna majstorica DSO-a i dobitnica pet prvih nagrada na državnim natjecanjima, Matija Novaković, prvi fagot DSO-a, a kao solist i umjetnički voditelj nastupit će se i Dmitry Sinkovsky, vrsni ruski violinist uspješne međunarodne karijere. Koncerti će se održavati u  crkvi Male braće, tvrđavi Revelin i Katedrali, te će bogatim programom i izvedbama kvalitetnih glazbenika osigurati jedinstveni doživljaj svim ljubiteljima klasične glazbe.

Dubrovačko glazbeno proljeće podržali su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, te Jadranski luksuzni hoteli i Valamar Rivijera.
Ulaznice će biti dostupne u uredu Orkestra od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30% popusta za građane na standardne cijene ulaznica) bit će dostupne isključivo na blagajni orkestra.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija