POLITIKA
11.04.2017 u 21:59

Vlahušićev kandidat za dubrovačkog gradonačelnika je Valentin Dujmović

Kandidat HNS-a za dubrovačkog gradonačelnika bit će direktor gradskog Vodovoda i županijski šef stranačke organizacije Valentin Dujmović, doznaje Jutarnji, nakon što je sada definitivno jasno da ta stranka na lokalne izbore u Gradu neće ići zajednički sa SDP-om. 


komentara  5

U dubrovačkom HNS-u ističu da je Dujmović pravi kandidat za grad i kako će pomrsiti račune HDZ-ovom Matu Frankoviću jer se može pohvaliti uspješnim mandatom u Vodovodu Dubrovnik, pa je tako, kažu, nedavno osigurao 9 milijuna kuna iz fondova EU za projekt izgradnje i rekonstrukcije sustava vodoopskrbe i odvodnje u naseljima Štikovica, Vrbica, Lozica i Mokošica, javlja Jutarnji.

Dujmović je i ratovao s Frankovićem optuživši ga za ksenofobiju, jer ga je ovaj navodno pozivao da napusti grad, aludirajući na njegovo mjesto rođenja, što je HDZ demantirao. HNS će imati i svog kandidata za župana te svoje liste za gradsko i županijsko vijeće, a do razlaza sa SDP-om je došlo, tvrdi Vlahušić, jer oni inzistiraju na svojoj kandidatkinji za gradonačelnicu Tatjani Šimac Bonačić.

- Mi na to nismo mogli pristati. Nudili smo im da damo potporu njihovom kandidatu za župana, Davoru Peniću, a da mi dobijemo klub u skupštini. Za Grad sam im nudio nezavisnog kandidata kojeg bismo zajednički podržali, a da onda SDP i HNS imaju po jednog zamjenika. Čak sam im nudio da oni izaberu tog nestranačkog kandidata, ali oni su i to odbili. Tražili su svog kandidata u gradu, a da mi budemo marginalizirani u skupštini i vijeću, na što nismo mogli pristati, kaže Vlahušić, te dodaje da on ne može pristati dati svoju “markicu” Tatjani Šimac Bonačić jer je nekorektna prema njemu i ne može pobijediti Frankovića.

U SDP-u pak tvrde da nisu mogli odustati od svoje kandidatkinje jer misle da je dovoljno jaka da u drugom krugu pobijedi Frankovića, a posebno joj je plus, naglašavaju, to što jedina iz doba “velikog dogovora” HNS-a, SDP-a i HDZ-a nije glasala za golf na Srđu, pa sigurno u drugom krugu može pridobiti te glasače.

- Nama je bilo neprihvatljivo da imamo zamjenika, a ne gradonačelnika. Cijeli niz godina smo podržavali Vlahušića, ali sada se on zbog presude Ustavnog suda ne može natjecati i mi imamo svoju kandidatkinju. SDP je pokazao da je spreman staviti stranački i partikularni interes iza interesa građana, zatomili smo svoj ego u Zagrebu, a sada zbog Vlahušića možda prepuštamo grad HDZ-u, kažu u SDP-u.

Lokalni pak SDP-ovci tvrde da je nuđenje nezavisnog kandidata samo Vlahušićev spin, jer njemu je u planu, kažu, kada mu prođe rehabilitacijski rok kazne, srušiti proračun i ponovno zavladati gradom, a svojim će kandidatom upravljati na daljinski, iz sjene.

- Taj nezavisni kandidat bi apsolutno bio ovisan o njemu, a to što on priča da je Andro nepobjedivi, također nije točno jer je uvijek pobjeđivao uz pomoć SDP-a - tvrde dubrovački SDP-ovci.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

del.boy 12.04.17 u 15:54
tevsic mozda cak prizeljkuje pad hns-a kako bi se mozda ozenio za vlasicevu kcer posto je do sada bio u "sukobu interesa" ha ha ha

   

Dubrovnik-Ljilja 12.04.17 u 10:14
All that jazz and all that crap.

   

svirepi_fagotist 12.04.17 u 09:09
O Bože dragi, mislio sam da gore ne može. Mogu reći samo jedno: Raga, oprosti...:)

   

mak 12.04.17 u 06:59
Kao da je Tevsic druga prica, vec 22.svibnja Andro bi bio zaboravljen i marginaliziran, tako je to u politici

   

del.boy 12.04.17 u 00:20
nije andro od jucer pa da sam sebi jamu kopa ... dobro ando zna da ako uzjasi dujmovic da je on proslo svrseno vrijeme ...

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija