U PROLAZU S LUKOM BRAILOM
17.03.2017 u 14:14

Izbori, svibanj 2017: Eutanazija dubrovačkog SDP-a?

Uvjetno gradonačelničko kandidiranje Tatjane Šimac Bonačić samo je novi/stari pokazatelj višegodišnjeg glavinjanja gradske organizacije SDP-a koja, htjelo se to priznati ili ne, kroči ka sve većoj marginalizaciji te stranke na dubrovačkoj političkoj sceni.

Napisao: Luko BRAILO


komentara  9

Gradonačelnička kandidatura Tatjane Šimac Bonačić (SDP) nije iznenađenje, ali mnoštvo uvjeta s kojima bivša saborska zastupnica, vijećnica, i doskorašnja zamjenica Andra Vlahušića ide u nedefiniranu novu izbornu utrku, blago rečeno, zbunjuje dobar dio članova i simpatizera te stranke.

Umjesto jasne poruke potencijalnim biračima:“Da, ja ću biti nova dubrovačka gradonačelnica!“ Šimac Bonačić napominje kako će „ukoliko Ustavni sud, svojom odlukom omogući kandidaturu Andra Vlahušića na predstojećim lokalnim izborima, o njezinoj gradonačelničkoj kandidaturi i eventualnoj koaliciji s HNS-om odlučivati Gradski odbor SDP-a“.

Na razini elementarne logike postavlja se pitanje kako je moguće službeno objaviti vlastitu gradonačelničku kandidaturu te istodobno kod drugog političkog partnera s odgodom tražiti dogradonačelničku funkciju? Ružno rečeno, u izborne pripreme se ulazi „malo trudan“ kako bi se kupilo vrijeme za naknadnu političku trgovinu u iščekivanju pravorijeka Ustavnog suda o „lex Vlahušić“?!

Kako će toliku dozu političke nekorektnosti honorirati ovdašnji birači skloniji lijevoj opciji odgovor još dosad nije dao gradski SDP, ali ni njegova gradonačelnička kandidatkinja. Izostanak tog odgovora zapravo i ne čudi zna li se za podijeljenost gradskog odbora SDP-a koji je, podsjećamo, samo s glasom više podržao kandidaturu Šimac Bonačić u odnosu na aktualnog čelnika te stranke Mladena Gojuna.

Usto, u uvjetnu gradonačelničku utrku Šimac Bonačić ulazi sa sloganom „Grad za nas“. To bi trebalo odčitati kao „Grad za sve građane“, odnosno bolju suradnju izvršne vlasti i udruga civilnog društva, nezavisnih lista, progresivnih stranaka (što god to značilo), jačanje uloge mjesnih odbora, zaustavljanje „interesa investitora koji često i nisu interesi građana Dubrovnika“…

Radi se o posve suprotnoj platformi u odnosu na kneževsko- menadžerski pristup („Grad se vodi poput tvrtke“) pa je posve nejasno što onda znači TŠB-ovo „drugačije vođenje Dubrovnika“? U kojemu je u posljednjih osam godina bila zamjenica gradonačelnika ali s „često izdvojenim mišljenjima“ u odnosu na Vlahušića koja, eto, nisu uspjela doći do biračke javnosti? 

Previše je nedostajućih i nadasve vjerodostojnih odgovora u odnosu na službeno objavljenu kandidaturu Tatjane Šimac Bonačić. To zapravo i nije neko posebno iznenađenje uzmu li se u obzir višegodišnji podbačaji dubrovačke organizacije SDP-a. U toj stranci, podsjećamo, nije bilo ozbiljnije rasprave i analiza o vlastitom političkom djelovanju još od dana utapanja SDP-a u interesni „Dubrovački dogovor“, potapanja svoga gradonačelničkog kandidata Nika Šalje 2013. godine, odlaska Olge Muratti… i još niza manjih i(li) većih slučajeva koji su itekako uzdrmali tu stranku, ostavljajući ih neriješenima i pometenima pod tepih.

Stoga ne treba čuditi što i Tatjaninu uvjetnu kandidaturu brojni 'lijevi' birači doživljavaju kao novi/stari pokazatelj glavinjanja gradske organizacije SDP-a koja, htjelo se to priznati ili ne, kroči ka sve većoj marginalizaciji te stranke na dubrovačkoj političkoj sceni.KOMENTARI / Komentiraj
   
   

macy 23.03.17 u 09:33
Barem nije dosadna...

   

Dubrovnik-Ljilja 23.03.17 u 09:31
Ova zena na slici izgleda jako umorna.

   

macy 22.03.17 u 19:18
Ljulji, kojim dužnostima? Partijskim? To se ne računa... Inače, svaka čast, lijepo se kandidiraj, znaš lijepo dijeliti lekcije i mislim da dubrovačko pučanstvo s tobom na čelu Grada rješava jedan veliki problem. Forza Ljulji!

   

Dubrovnik-Ljilja 22.03.17 u 10:20
Sigurno da bih bila puno bolja od nekih ovih kandidata. Vec sam bila, pocevsi od mladosti, na pojedinim duznostima.

   

Dubrovnik-Ljilja 22.03.17 u 10:17
Gojun je bolji izbor, ako bas nemaju nikoga.

   

Alamaka 21.03.17 u 14:54
Hoće li se Gojun opet krivit - Dubrovnik nije pao 1991 neće ni 2017

   

macy 21.03.17 u 10:26
A da je bilo izabrati Ljulji? Ona definitivno ima karizmu. Zna se koju... Njorg, njorg...

   

Dubrovnik-Ljilja 20.03.17 u 23:15
Tako je , gospar Brailo. Uostalom, za velikog lidera treba karizma. A to ni Andro nije imao, a niti njegova zamjenica. Biti zamjenikom, ne znaci ti ces bti slijedeci gradonacelnik. A po meni, Andro je bio devastacija za Grad, a zasto zamjenica nije nesto ucinila po tom pitanju. Ode Veliko Vozd i za njim cak nije bilo ni dima, osim pozara u Posatu.

   

m_arko 18.03.17 u 13:07
U najmanju ruku cudna politika SDP-a kao da zele nesto dokazivati a time biti marginilizirani...Bit ce zanimljivo vidjet koliko ce glasova dobit a koliko imaju clanstva.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
Vizija gruškog akvatorija - 3LHD - Marko Dabrovic 0
U PROLAZU S LUKOM BRAILOM
2      23|03|17 u 08:43
KONCESIONARI ZA GRUŠKI TERMINAL SE REKLAMIRALI U MIAMIJU: milijuni razloga za bahatost
gruška luka kruzeri
U PROLAZU S LUKOM BRAILOM
8      15|02|17 u 10:32
Nova "bitka" za gruški terminal, hoćemo li prestati "skidati gaće"?
Ivan Vrdoljak HNS
U PROLAZU S LUKOM BRAILOM
3      10|02|17 u 10:43
OSVRT: Što je Vrdoljak "zaboravio" dok je moralizirao u Saboru?
Vizija gruškog akvatorija - 3LHD - Marko Dabrovic
U PROLAZU S LUKOM BRAILOM
7      27|01|17 u 08:44
PUTNIČKI TERMINAL U GRUŽU: Butković šumom, Ministarstvo drumom, sve je OK?!
grad prodan 0
U PROLAZU S LUKOM BRAILOM
16      15|12|16 u 09:09
POMOZIMO BOGATE I BAHATE: Zašto bi građani Dubrovnika financirali privatnog investitora na Srđu?

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija