POLITIKA
15.03.2017 u 17:21

Terezina Orlić: "Od rujna potpuno besplatne jaslice i vrtić za dubrovačku djecu"

Predsjedništvo Dubrovačkog demokratskog sabora podržalo je prijedlog njihove nestranačke kandidatkinje za gradonačelnicu Terezine Orlić o besplatnom smještaju za dubrovačku djecu u jaslicama i vrtiću, a koji će se osigurati od naplate koncesije žičare. Službeno priopćenje DDS-a prenosimo u cijelosti: 


komentara  1

Predsjedništvo Dubrovačkog demokratskog sabora jednoglasno je podržalo prijedlog nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Grada, Terezine Orlić o potpuno besplatnom smještaju za dubrovačku djecu u jaslicama i vrtiću od 1. rujna 2017.

Predsjedništvo DDS-a također je podržalo i sa Orlić usuglasilo stav da je potrebno odmah prići rješavanju imovinsko pravnih pitanja i projektiranju novog vrtića sa svim najsuvremenjim pedagoškim standardima, kako bi izgradnja istog započela 2019. god., u trećoj godini mandata buduće Gradonačelnice.

Lokacija novog suvremenog vrtića se predviđa na području Solituda ili Medareva.

Novac kojim će se roditelji potpuno osloboditi plaćanja boravka djece u jaslicama i vrtiću osigurat će se od plaćanja koncesije za Žičaru. Sredstva za izgradnju potpuno novog vrtića osigurat će se iz EU fondova i kredita.

„Grad do danas ne naplaćuje korištenje svojih dobara u cijelosti, a ekstreman primjer za to je žičara, od koje do danas nismo uprihodili niti kune. Konačno bi i Dubrovčani trebali imati korist od svoje imovine, a ne samo neki drugi“ – izjavila je Orlić.

Terezina Orlić i Predsjedništvo DDS-a – gl. tajnik mr.sc. Ivan Jelčić, prof.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

loši zumbo 16.03.17 u 07:38
Bolja vam je ideja, da svaki put kad dijete dođe u vrtić dobije čokoladu i 100 kn.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija