KULTURA
15.03.2017 u 14:00

Marko Genero nastupa s Gudačkim komornim sastavom DSO-a

Dubrovčanin s njemačkom adresom, violist Marko Genero, nastupit će s Gudačkim komornim sastavom Dubrovačkog simfonijskog orkestra u petak 17. ožujka 2017. Koncert će se održati u Katedrali s početkom u 20 sati.


komentara  0

Marko Genero rođen je u Dubrovniku u obitelji glazbenika. Diplomirao je violu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Stefana Passaggia i odmah nakon diplome postao prvo asistent, a onda najmlađi docent na Muzičkoj akademiji Zagreb. U isto vrijeme postao je i član Zagrebačkih solista s kojima je koncertirao po cijelom svijetu.Usavršavao se kod solo violista Berlinske filharmonije W.Strehlea, te francuskog violista prof. Sergea Collota. Godine 2001. magistirao je na Folkwang Hochschule u Essenu u klasi prof. Vladimira Mendelssohna.

Dobitnik je niza nagrada među kojima izdvajamo: 1. nagradu na međunarodnom natjecanju Nigun u Duisburgu ; 1. nagradu nameđunarodnom natjecanju Jean Rogister u Belgiji ; 1. nagradu (Folkwang Preis) u Essenu.

Od 1999. prvi je solo violist Simfonijskog orkestra u Bochumu. Paralelno uz njemačku karijeru postao je 2015. profesor za komornu glazbu na Muzičkoj akademiji Zagreb. Snimao je nosače zvuka za izdavačke kuće Naxos, Laska Records i Croatia Records.

Program koncerta je sljedeći:

J.S. Bach - Brandendurški koncert br. 3 u G duru, BWV 1048
J.Chr. Bach - Koncert za violu i gudački orkestar
A. Vivaldi - Concerto Grosso u g molu, RV 578
B. Britten - Lachrymae za violu i orkestar

Ulaznice su dostupne u uredu Orkestra od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30% popusta za građane na standardne cijene ulaznica) dostupne su isključivo na blagajni orkestra. Preporuča se prethodna rezervacija na broj 417 110 koji je ujedno i broj za informacije.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija