KULTURA
13.03.2017 u 13:40

POTPISAN SPORAZUM
Zavod za obnovu će raditi na Benediktinskom samostanu na Lokrumu

Ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika Iva Carević Peković i ravnatelj Javne ustanove Rezervat Lokrum Mario Tevšić,  potpisali su danas sporazum o suradnji pri izradi dokumentacije za obnovu kompleksa Benediktinskog samostana na Lokrumu.

 


komentara  2

Ovim sporazumom ZOD se obvezao započeti poslove izrade projektne dokumentacije za obnovu zapuštenog Benediktinskog samostana.

Obzirom da i Lokrum i Zavod u programu rada za 2017. godinu imaju u planu ulaganja u kompleks samostana, prve učinke ovog sporazuma možemo očekivati već kroz nekoliko tjedana.

Naime, u najskorijem roku, Zavod će se angažirati na izradi Snimka postojećeg stanja, nakon čega slijede arhivska, arheološka, konzervatorska istraživanja, izrada konzervatorskih elaborata  te izrada tehničke dokumentacije za obnovu u svim fazama sve do glavnog i izvedbenog projekta.

Rezervat Lokrum obvezao se na ovom projektu  financijski pratiti sve aktivnosti Zavoda, kao jedne od najreferentnijih i najiskusnijih ustanova za obnovu spomeničke baštine na svijetu.

Podsjetimo, upravo je Zavod za obnovu počeo radove na obnovi Samostana krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća, ali su radovi zbog rata zaustavljeni, a kasnija obnova bila je blokirana zbog nejasnih imovinsko-pravnih odnosa.  Ipak, 2011. godine nesporno je utvrđeno vlasništvo Javne ustanove Rezervat Lokrum nad objektom te su se stvorili preduvjeti za početak njegove obnove.

Stav JU Rezervat Lokrum je da samostan treba biti namijenjen budućem Muzeju Lokruma, ali i izložbama te prirodoslovnoj znanosti, a precizna namjena kompleksa biti će detaljno definirana u kasnijim fazama izrade projektne dokumentacije za obnovu - stoji u prioćenju iz JU Lokrum.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Dubrovnik-Ljilja 15.03.17 u 10:58
A cega je bio direktor ako je to sve zapusteno vec godinama ?

   

kukunama 14.03.17 u 11:25
Ne bi vam pala kruna s glave da ste spomenuli radove koje se izvodi DPDS....ili nije politički oportuno o tome govorit?

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija