POLITIKA
12.03.2017 u 11:58

IZVLAŠTENJA U RIJECI DUBRAVAČKOJ: HDZ traži reviziju projekta izgradnje kanalizacijske mreže

Mato Franković, saborski zastupnik, održao je sastanak s mještanima Rijeke dubrovačke koji su na kućne adrese dobili rješenja o izvlaštenju i pravu služnosti koje je pokrenuo Vodovod Dubrovnik, a koja se odnose na projekt izgradnje kanalizacijske mreže.


komentara  0

Na sastanku je istaknuto kako mještani podržavaju izgradnju kanalizacijske mreže, ali ne i način na koji se projekt želi realizirati. Naime, pojedini dijelovi kanalizacijske mreže po sadašnjem nacrtu prelaze preko izgrađenih objekata, a izvlašteni su i stanovnici koji su se, uz suglasnost Vodovoda, već spojili na kanalizacijsku mrežu.

Iz svega ovog je jasno kako HNS-ova uprava Vodovoda, bez koordinacije na terenu, nasilno provodi izvlaštenja i na taj način projekt izgradnje kanalizacijske mreže čini neodrživim. Također, na sastanku je istaknuto kako u posljednjih osam godina na području Rijeke dubrovačke ništa nije napravljeno. Dok Grad ističe kako je najbogatiji, njegovi stanovnici, njih više od 10 tisuća, svakodnevno se suočavaju s elementarnim problemima. Mišljenja su da u 21. stoljeću struja, voda, oborinska odvodnja i kanalizacija je nešto što se podrazumijeva.

Maćehinski odnos Grada prema Rijeci dubrovačkoj i njenim stanovnicima je neprihvatljiv.

Mato Franković, saborski zastupnik, istaknuo je kako će poslati otvoreno pismo povjerenici Vlade Republike Hrvatske za Grad Dubrovnik u kojem će zatražiti zaustavljanje procesa izvlaštenja stanovnika Rijeke dubrovačke te reviziju projekta. Zatražit će i promjenu trase, kako bi se izbjegla dvorišta i građevinski objekti preko kojih sada ide planirana trasa kanalizacijske mreže.

"Lijepo je da se u našem Gradu snimaju filmovi, ali zapitajmo se koliko smo uspješni, sve dok se naši građani guše u fekalijama i dok piju onečišćenu vodu. Moglo se i moralo više s tri miljarde proračunskih sredstava u proteklih 8 godina"- zaključio je Franković.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija