KULTURA
11.03.2017 u 18:10

Predavanje Zorana Marinovića
FOTO: Marinović- Loša vremena su dobra za fotoreportere

U kinu Visia danas popodne predavanje  je održao Zoran Marinovića fotograf dokumentarne fotografije, koji se prije dva dana vratio iz Iraka. Fokus njegova rada i specijalnost, dokumentiranje je konflikata, sukoba, te složenih društvenih, socijalnih i humanitarnih pitanja u regiji i svijetu.  Kroz kratke video isječke i diskusiju s okupljenima dotaknuli smo se životnih situacija ljudi iz Konga, izbjeglica iz Sirije i ISIL-a. 


komentara  0

Predavanje se je zapravo više bila diskusija s okupljenima, Zoran je odgovarao na pitanja i izražavao svoje stavove i razmišljanja o tome jeli dokumentarna fotografija uvijek temeljena na teškim životnim pričama, prirodnim katastrofama i siromaštvom... Kako živjeti sa slikama napaćenih ljudi, kakve veze Kongo i Isil imaju s nama…"S fotografijom je najlakše manipulirati, ali fotografija najlakše prenosi emociju.To je vječan lov na svijetlost i emocije"- kazao je Marinović.

Zoran Marinović više  puta je samostalno ili kao dio grupe, izlagao u galerijama širom svijeta, od New Yorka do Pariza, a njegovi foto projekti u proteklih godinu dana osvojili su nekoliko prestižnih međunarodnih nagrada poput Int. Kontinent Awards, Magazin Professional Photographer, Lens Culture, See Me / Art Takes NY… Dobitnik je i nagrade za najbolju reportažu na Zagreb Film Festivalu te laureat Hrvatskog muzeja suvremene umjetnosti.
Autor je i humanitarno angažiran; stalna postava izložbe ‘Nada u srcu tame’ u Klaustaru Male braće u Dubrovniku imala je više od milijun posjetitelja, a za misionara Iliju Barišića i gradnju škole u Bukavu, DR Kongo, prikupljenio je više od sto tisuća dolara.
Posljednja izložba ‘Democratic Republic of Conflict’ o dječacima vojnicima, kopačima zlata i zatvorenicima iz Konga, postavljena je u War Photo LTd galeri


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
koncert_kultura_ne_poznaje_granice_210418_naslovna
KULTURA
0      21|04|18 u 14:24
FOTO: Koncert "Kultura ne poznaje granice" ispred crkve sv. Vlaha
kazaliste_pomutnja
KULTURA
0      21|04|18 u 09:56
Večeras u Kazalištu komedija "Pomutnja"
putositnice_prizren
KULTURA
0      19|04|18 u 10:09
Prizren – putopis s brdovitog Balkana
medijska-pismenost01
KULTURA
0      18|04|18 u 20:29
Medijska pismenost kao lijek protiv manipulacija i ovisnosti
predstavljanje_knjige_moj_brod_je_hrvatska06
KULTURA
0      18|04|18 u 18:22
Prednosti i ljepote života u Hrvatskoj u knjizi Paula O'Gradya

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija