POLITIKA
02.03.2017 u 20:55

FOTO: Vido Bogdanović novi predsjednik dubrovačkog HSS-a

Na izvanrednoj izbornoj, ujedno i programskoj skupštini Gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke Dubrovnik koja je večeras u restoranu Mimoza okupila četrdesetak svojih članova izabrana su nova tijela administracije. Za predsjednika dubrovačkog HSS-a izabran je Vido Bogdanović, dojučerašnji povjerenik te jedini kandidat za ovo mjesto, za tajnika je izabran Toni Đerek, a imenovano je i sedmero članova Odbora GO HSS Dubrovnik: Utjeha Kristić, Božo Svetac, Robert Anđušić, Maro Hađija, Ivo Grljević, Andro Nedoh i Nikša Sessa.


komentara  4

Predsjednik GO HSS Dubrovnik Vido Bogdanović, bivši dubrovački gradonačelnik u svom se nastupnom govoru osvrnuo na previranja u stranci, trenutno stanje u državi te u Gradu, koje je ocijenio nezadovoljavajućim.

- Ja spadam u grupu onih koje zovu "njorgala" kada je tema stanje u Gradu, zato jer mislim da nam, uz malo truda, može biti puno bolje. Previše smo se okrenuli turizmu, stavili smo "sva jaja u jedan košić", a što ako nam taj košić ispadne iz ruke...? Mi na ovom području ništa ne stvaramo, uz turizam trebamo počet nešto radit, stvarat nekakve vrijednosti. Trebali bismo ulagati u znanost i obrazovanje, u stvaranje profitabilne ali ne i trivijalne kulture, u sport za kojeg imamo sve preduvjete... Pomorstvo, ne znamo više što je s pomorstvom, mi smo ga ugasili, Dubrovnik ne zna ni terminal učinit nego nam za to trebaju stranci - kazao je u svom govoru Bogdanović te istaknuo nekoliko glavnih točaka kojima se treba posvetiti u programu, a to su zbrinjavanje otpada, problem pitke vode, kanalizacija Grada i povijesne jezgre te prometna infrastruktura. Kao "goruće" probleme koje smatra da treba "tvrdo" rješavati izdvojio je golf na Srđu, terminal u Gružu i marinu u Lapadu, javnu garažu na Ilijinoj Glavici, HE Omblu, groblje na Dupcu, domove umirovljenika, stanje u DPDS-u. Smatra kako ustroj Gradske uprave i poduzeća treba biti racionalniji, korištenje javnih financija transparentnije, a vrlo važnim izdvojio je osnivanje gradske riznice.

Dodao je kako će na predstojeće lokalne izbore u svibnju ići samostalno, unatoč ponudama, pa čak i pritiscima za određene koalicije. 

- Smatram da tko nije sposoban sam osvojiti 5 posto glasova nema što raditi u Gradskom vijeću. Ako bude "na pištolja" da moramo s nekim ići, ja vam otvoreno kažem da ja neću, reći ću da sam se razbolio. Što se tiče gradonačelničke "utakmice", bilo bi smiješno da nemamo kandidata i smatrali bi nas neozbiljnima. A što se tiče koaliranja nakon izbora, mislim da se treba držat one "razgovarao bih i sa crnim vragom" ako je Dubrovnik u pitanju - zaključio je.


M.D.

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Lapademoj 05.03.17 u 00:59
Ako ćemo ga usporedit sa onima koji su nakon njega bili na vlasti, Vido je za njih nobelovac i moralna vertikala.

   

Dubrovnik-Ljilja 04.03.17 u 10:47
Da li je uvjet da imas imanje, da bi bio clan?

   

Dubrovnik-Ljilja 04.03.17 u 10:45
hahahhaha

   

Alamaka 02.03.17 u 21:33
Jedanput me zahebo. Neće više.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija