KULTURA
17.02.2017 u 11:29

Završni koncert seminara orkestralnog dirigiranja

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje završni koncert Međunarodnog seminara orkestralnog dirigiranja,u subotu 18. veljače u crkvi Male braće. Početak koncerta je u 20 sati, a ulaz na koncert je besplatan.Na završnom koncertu polaznici šestodnevnog seminara pokazat će publici znanja stečena radom s britanskim dirigentom i profesorom dirigiranja, Colinom Mettersom.


komentara  0

Ovo je druga godina za redom da se ovakav seminar održava u Dubrovniku, a organizira se u suradnji s Koncertnom direkcijom Zagreb i Fondom Lovro & Lilly Matačić. Sudjeluje jedanaest polaznika iz različitih zemalja  - četvoro iz Hrvatske, dvoje iz Velike Britanije, dvoje iz Srbije te po jedan iz Poljske, Francuske i SAD-a.
Colin Mettersmeđunarodno je priznati dirigent i profesor dirigiranja sa svjetskom karijerom.

Uz uspješnu dirigentsku karijeru, 1983. osnovao je prestižni studij dirigiranja na Kraljevskoj glazbenoj akademiji u Londonu. Trideset godina obnašao je dužnost profesora i pročelnika studija dirigiranja Kraljevske glazbene akademije tijekom kojih je taj studij postao jedan od vodećih u svijetu. Premda i dalje predava na Kraljevskoj akademiji u Londonu u statusu profesora emeritusa te djeluje kao gostujući profesor na Glazbenoj akademiji u Krakowu, sada više vremena posvećuje održavanju majstorskih tečajeva s profesionalnim orkestrima diljem svijeta.

Na dirigentskom podiju sutra će se izmijeniti svi polaznici seminara, a dirigirat će Dubrovačkim simfonijskim orkestrom koji će izvoditi sljedeći program:


F. B. Mendelssohn     „Hebridi“, uvertira „Fingalova spilja“ u h-molu, op. 26
B. Britten                     Jednostavna simfonija, op. 4
W. A. Mozart               Simfonija br. 35 u D-duru, K. 385 (Haffner)


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija