VIJESTI
12.01.2017 u 10:07

VIDEO
DANAS u 16 sati: UŽIVO prenosimo sjednicu Gradskog vijeća

Današnji dnevni red sjednice Gradskog vijeća nadopunjen je s još nekim točkama, te će biti otvoren za javnost, jer će se, osim izbora zaslužnih koji će dobiti nagradu Grada Dubrovnika na Festu sv. Vlaha, raspravljati i o koncesiji za žičaru, imenovanju v.d. ravnateljice Muzeja Domovinskog rata, te prijedlogu rješenja o imenovanju Povjerenstva za pripremu i provedbu obilježavanja Dana Grada Dubrovnika.

Sjednicu pratite uživo na našoj internetskoj televiziji:

www.dubrovnikTV.net od 16 sati

 


komentara  0

Pred gradskim vijećnicima će se konačno naći i završni prijedlog Ugovora o koncesiji za žičaru, a nakon što je Ministarstvo financija RH konačno izdalo svoju suglasnost, te time otklonilo prepreke dovršetku započete procedure i zaključenju ugovora kojim činom će sredstva od koncesijske naknade konačno postati prihod proračuna Grada Dubrovnika, što je i zakonski definirano.

Ugovor o koncesiji, sukladno zaključku Gradskog vijeća, predlaže se na razdoblje od 10 godina s varijabilnom koncesijskom naknadom od 15 posto ostvarenih prihoda od prodaje karata za vožnju žičarom, a uključivat će i već prethodno dogovorene pogodnosti za građane.

Prijedlog ugovora sadržavat će i obvezu prema kojoj je Excelsa nekretnine dužna platiti koncesijsku naknadu od 8. srpnja 2015. godine, dana stupanja na snagu posljednjeg godišnjeg odobrenja za rad žičare, a što je podsjećaju iz gradske uprave, prihvaćeno od strane tvrtke vlasnika žičare na sastancima održanim u Uredu gradonačelnika 30. lipnja i 6. srpnja 2015. godine.

Neposredno nakon usvajanja na sjednici Gradskog vijeća Odluka i Ugovor o koncesiji uputit će se Ministarstvu državne imovine kao pravnom sljedniku DUUDI-ja,  Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture te Ministarstvu financija, ali i Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske jer će se usvajanjem Ugovora o koncesiji te njegovim potpisivanjem od strane Grada Dubrovnika i tvrtke Excelsa nekretnine ispuniti svi uvjeti za zakonit rad žičare.


L.C.

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija