LIFESTYLE
11.01.2017 u 20:30

IGOROV dnevnik: kako sam s Dadom proklizavao na Srđu.....

Kad sam jutros vidio snijeg, momentalno su mi pale persijane. U prednosti života u Dubrovniku uvijek sam isticao to da nema snijega, bilo mi ga je dosta dok sam studirao u Zagrebu i stvarno sam se nadao da ga ove godine neću vidjet… I dok sam ispijao prvu jutarnju kavu, 20 minuta prije početka radnog vremena, zove me Dado. "Ajde, đesi, nema nikoga u redakciji, moramo stavit lance, nemam ključ…"  Njegova sreća i uzbuđenje zbog snijega umanjili su moje njorganje, ali ne za dugo. Prvi put se vozim u autu s lancima, grad je poluprazan, 'ko ne mora, ne miče se iz kuće, ne rade vrtići, prijateljica mi javlja da ih je došlo samo troje na posao, pa su ih poslali doma … Željko Raguž u akciji s lopatom, gradonačelnik sazvao krizni stožer. Sve je zvučalo kao super scenarij za neki film katastrofe.

Napisao: Igor Mlinarić


komentara  0

Prvo ćemo do Belvederea, Dado je zaboravio sunčane naočale, a to je obvezni dio opreme… "Bježi Sunce!" i "Molim te, Bože, samo danas do kraja dana da pada"...

Ušli smo u Grad, prvo klizanje u cipelama koje propuštaju, dogodilo se u prvih 15 sekundi. Neki  gospari objašnjavaju mi zašto nije pametno držat ruke u špazima, ako klizneš padaš na lakat i lomiš ruku. Idemo dalje, ruke mi se smrzavaju, razmišljam kako je super što sam jučer kupio novu jaketu, jer na Porporeli nije niti malo ugodno, tamo veselo društvo pravi snjegovića, i sise su mu napravili, nazvali su ga Kolinda.

Drugo proklizavanje u ulici od Puča, a tamo je čak bilo i očišćeno i zasoljeno. Stradun nije uspio niti jedan dan bit Stradun, između kućica zimskog festivala i kućica Robin Hooda morao je past snijeg… Djeca se igraju, Koreanci fotografiraju, ja si psujem u brk, al kontam, dobro snimili smo, idemo ća. Međutim, dobrom mom Dadu na um pada jedna briljantna ideja. Kad smo već u điru, a imamo i lance mogli smo poć do Srđa, opalit kakav dobar kadar.

Nisam ni promislio koliko smo blesavi, već smo prošli Bosanku i na po puta do Srđa sreli smo kolege iz Dubrovačkog vjesnika, i oni love kadrove. Gospar Željko Tutnjević vidjevši da imamo lance uputi se s nama na vrh. Zvoni telefon, Dado komentira kako Lacetti može i na Srđ, hihi-haha, blizu smo konačnog cilja, falila su nam ona zadnja dva bogena do vrha kad Lacetti krene u rikverc, i to, ne zato jer smo mi to htjeli. Preko leđa me prošla takva nervoza i panika da sljedeće neko vrijeme nisam niti govorit mogao.

Proklizavamo, razvezao nam se lanac, drama, kako se sad okrenut ođe. Okrećemo se nekako i lanac smo kao opet pospajali… nakon samo dvadesetak metara opet isto. Užasan je osjećaj tako izgubit tlo pod nogama.

"Nemoš mi samo tako tu sjedat, krizna je situacija!!"  Gospar Željko i ja odlučili smo prošetat dok Dado prođe najkritičniji dio puta… kao da sam malo puta jutros izgubio ravnotežu, razlijepio sam se na leđa koliko sam dug i širok. Hvala Bogu, nisam držao ruke u džepu, u jednoj je bio ruksak, a u drugoj lanac koji nam je ispao s gume.

Snijeg počinje još jače padat, čujemo lovce kojima je danas sigurno festa, tamo po brdima. Pokušavamo skontat kako vratit te lance, snijeg sve luđi i luđi. Prestajem osjećat bol na prstima desne noge, jer ne osjećam više ništa. Neću pizdit, bolje mi se smijat, šta sad. Spasio nas je jedan taksist s Bosanke koji je došao testirat svoje lance, napravio je i našeg i uputili smo se put Grada. Ja sam izgubio onu bezbrižnost, spuštanje s Bosanke u mojoj glavi je bilo i više nego dramatično. U Gradu je sve isto k'o i jutros, samo je pokoje auto više ostavljeno na sred puta, jer su ljudi odustali od vožnje…

Kažu padat će cijeli dan, još mi je mokra desna cipela. Jedva čekam kišu.


FOTO: Željko Tutnjević

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Vezani članci
DUBROVNIKTV
0      21|06|18 u 15:21
BEZ KOMENTARA: Bijeli Grad
Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija