VIJESTI
11.01.2017 u 10:12

Na području Županije 11 ralica, bez zimske opreme ne izlazite na ceste

- Na području Dubrovačko- neretvanske županije raspoređeno je 11 vozila opremljenih za zimske uvjete, kamiona s ralicam i posipačima. Ceste održavamo prohodnima, dok snijeg pada to znači da na magistrali ima do 10, a na županijskim cestama do 15 centimetara snijega. Zimska oprema je obvezna. Kad snijeg prestane padati počinje raščišćavanje cesta", saznajemo od Borisa Orešića iz zimske službe Dubrovnik cesta. 


komentara  0

"Na području grada Dubrovnika su dva, vozila, tri na području Neretve, dva na Pelješcu, jedno vozilo kraj Slanog. Jedno vozilo na putu je prema Konavlima, a ostala se pune solju i pijeskom na Dupcu. Za sad imamo dovoljno soli i pijeska za posipanje", kaže Orešić.

Robert Krile direktor Dubrovnik cesta od 5 i 30 jutros je na terenu, obilazi gradske prometnice. Kaže kako je najveći izazov upravo Dubrovnik gdje je promet najgušći, a naši građani nespremni za prometovanje po snijegu.

"Imamo puno manjih nesreća, proklizavanja, zapinjanja vozila u snijegu. Čim jedno vozilo zapne, stvaraju se kolone. Moja preporuka je da se bez zimske opreme ne izlazi na cestu", kaže Krile.

Inače Dubrovnik ceste imaju ugovor o održavanju cesta sa Hrvatskim cestama, Županijskom upravom za ceste te su kooperanti za zimske uvjete Tehnogradnje, koja održava dubrovačke gradske ceste.


K.Fiorović

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija