KULTURA
04.01.2017 u 21:08

Predstavljena knjiga “Vidim te” Slavena Vujića

Predstavljanje knjige “Vidim te” autora Slavena Vujića, u javnosti poznatijeg kao tata Slaven, održano je večeras u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.


komentara  0

U četiri poglavlja, Put; Istina; Život i Grad Anđela, Slaven Vujić dokazuje kako njegova knjiga nije još jedna knjiga o autizmu, već knjiga o otkriću punoće života uz jednostavno drukčije forme življenja. Vujić je napustio posao i uspješnu poduzetničku karijeru nakon što je njegovom tada dvogodišnjem sinu Vitu dijagnosticiran autizam.

"Volimo jedni druge  – to je glavna poruka knjige Vidim te, i ta poruka piše u prvoj Ivanovoj poslanici, nisam je ja smislio. Ovdje sam došao pričati ponajprije o ljubavi, ovo nije knjiga o autizmu, ovo je knjiga o ljubavi, o pronalasku sasvim novog načina voljenja svog djeteta i druge djece”, kazao je Slaven Vujić.

Svoje vrijeme i znanje Vujić je posvetio radu sa sinom i djecom koja imaju poremećaje iz spektra autizma. Osnovao je udrugu "Senzori" za pomoć roditeljima djece sa senzornim poteškoćama iz spektra autizma, a početkom 2016. godine uspio je dobiti u najam dvorac Dioš u blizini Daruvara, te je započeo njegovu obnovu kako bi realizirao svoju ideju o Gradu anđela -  mjestu gdje bi sva djeca sa poremećajima iz spektra autizma mogla pronaći mir i pomoć koja im je potrebna u svakodnevnom životu. Svoju je kuću u Igrišću pokraj Zagreba uredio i predao na privremeno korištenje obiteljima djece koja u Zagreb dolaze na liječenje.

Tata Slaven dobitnik je humanitarne nagrade Ponos Hrvatske 2015., te je prepoznat po svojem društveno korisnom radu za dobrobit djece i mladih s teškoćama u razvoju.

Promocija je bila dobrotvornog karaktera, jer se prodajom knjiga prikupljaju sredstva za izgradnju i uređenje grada Anđela u dvorcu Dioš pokraj Daruvara, centra za rehabilitaciju i pomoć djeci s poteškoćama.


dubrovniknet team / FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Vezani članci
Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija