POLITIKA
22.12.2016 u 12:33

Čistoća raščišćava stare dugove preko agencije - rok zastare je 12 mjeseci

Javilo nam se nekoliko naših sugrađana koji su nam se požalili da su dobili telefonske pozive agencije iz Zagreba koja ih obavještava da su dužni Čistoći, iako redovito plaćaju računa ili je u drugom slučaju riječ o neplaćenim računima od prije tri godine. "Da istina je da smo angažirali agenciju Argumentum Veritas iz Zagreba kako bismo uskladili kartice, riješili neriješena dugovanja i izbjegli slanje prijedloga za ovrhu", kaže direktorica Čistoće Dubrovnik Nataša Gabričević i poziva građane da ukoliko dobiju ovakav telefonski poziv ili preko agencije ili u Čistoći razriješe situaciju. 


komentara  0

"Sjetit ćete se da je Čistoća Dubrovnik krajem prošle godine bila prisiljena zbog neriješenih dugovanja poslati čak 1700 prijedloga za ovrhe. Mi kao javna tvrtka nemamo pravo na otpis dugova građanima, a imamo zbog nedaekvatnog knjiženja računa, velik broj neriješenih dugovanja. Trebamo to jednom riješiti. Bilo je potrebno angažirati agenciju da bi se kartice uskladile jer je riječ o velikom obimu korisnika i računa oko nekoliko tisuća", kaže Nataša Gabričević.

"Agencija preko svog pozivnog centra naziva naše korisnike i obavještava ih o stanju njihovih kartica u Čistoći. Napominjem kako je zastara duga za komunalne usluge 12 mjeseci i da građani ukoliko stvarno duguju iznose dugova unatrag više od 12 mjeseci, mogu platiti ili podnijeti prigovor na zastaru. I to se rješava. S druge strane imali smo i situacija da su ljudi redovito plaćali račune, a zbog neadekvatnog knjiženja su formalno u dugu. Ako dođu u Čistoću i to ćemo riješiti. Čistoća ima obvezu raščistiti ovu situaciju, a nerazriješeni računi i dugovanja sežu još u 2012. godinu. Prošle smo godine poslali prijedloge ovrha, pozivali smo ove godine građane putem medija da dođu rasčistiti dugovanja, nije baš išlo pa smo angažirali agenciju koja svakih 6 mjeseci radi usklađivanje", zaključila je Gabričević i još jednom pozvala građane da se jave u Čistoću ukoliko dobiju ovakav poziv.


K. Fiorović

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija