POLITIKA
15.12.2016 u 19:23

ZAKON IZGLASAN U SABORU - KRISTIĆ: Kriminalcima nije mjesto u politici

U Saboru je danas sa većinom od 78 glasova izglasan Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima kojim se zabranjuje kandidatura pravomoćno osuđenima za teška kaznena djela do isteka roka rehabilitacije. Među ostalim tu je i kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti. "Danas smo mogli vidjeti da puno saborskih zastupnika štiti kriminalce. Ponosan sam na one koji su pokazali da kriminalcima u politici nema mjesta", izjavio je za Dubrovniknet.hr Maro Kristić.


komentara  8

"Danas je u Hrvatskom saboru većinom glasova izglasan Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima u koji je unesen katalog kaznenih djela koja su prepreka za kandidiranje na regionalnim i lokalnim izborima. Saborski klub MOST-a predložio je ovaj Zakon zbog nedostatka moralne odgovornosti u politici", kaže Kristić.

On smatra kako je danas donesen Zakon znatno fleksibilniji od sličnih zakona koje imaju zemlje u okruženju, a koje su znatno ispod Hrvatske na listi korumpiranih zemalja.

"Danas smo u Sabornici mogli vidjeti kako puno saborskih zastupnika brani i štiti kriminalce. Ponosan sam na one koji su svojim glasom za ovaj zakon pokazali jasno da misle da je politika časna i plemenita struka u kojoj nema mjesta za kriminalce, naravno sve u skladu s Ustavom i kriterijima koje on propisuje", zaključuje Kristić, dodajući kako je uvjeren da će ovaj Zakon, ukoliko bude poslan na ocjenu ustavnosti, bez problema istu proći.

Saborska većina međutim nije u potpunosti podržala ove izmjene. Saborski zastupnici manjina, kao i Darinko Kosor (HSLS) te Darko Milinović (HDZ), nisu podržali Zakon.

Stupanjem ovog Zakona na snagu aktualni gradonačelnik Andro Vlahušić i gradski vijećnik Pero Vićan neće se moći kandidirati na predstojećim lokalnim izborima.

VLADINO ZELENO SVJETLO: Sabor sutra raspravlja o zabrani kandidature pravomoćno osuđenima


K.Fiorović

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

barakokula 16.12.16 u 15:36
tufinavi za ovaj grad je ucinjeno jedino vise za vrijeme Tita a Vlahusic je najmanje ucinio za strane investitore njegovi prethodnici su sve dali stranim investitorima a ovi prije nisu se sjetili ni penzionerima dat povisici na male mirovine Bozicnice za umirovljenike pokaze za autobuse jeftine avionske karte voznje autoputem jeftiniji taxi a sto su ovi prije napravili ovi hdzeovci prodali sve hotele tako da nemozes ni kupati se na plazi bit ce nesto i za svoj spag necu rijet ali sitno u odnosu na sujicu i hdz e ti su se obogatili zato suti psst

   

tufina 16.12.16 u 14:02
Najbolji su oni što govoru da je Andro puno"učinio za Grad".A što je učinio dobroga,nitko nezna rijet.Ali sigurno se zna da je dosta učinio za strane "investitore" i za svoj špag,a što se Grada i građana tiče,učinio je ogromnu pa i nepopravljivu štetu

   

zumbo_je_moj_idol 16.12.16 u 10:34
ili kao što kaže ( maznuta ) pjesma iz zadnje kampanje : I fought the law and the law won

   

manjgura 16.12.16 u 10:20
vama su to igre prijestolja, naravno, pa igrajte se, ali s vlastitim novcima, one koje ja i ostali porezni obveznici uplaćujemo u proračun, što grada, što države, ostavite na upravljanje onima koji nisu pravomoćno osuđeni... vrlo jednostavno, gospodin je imao priliku, dobio mandat, iskoristio situaciju za zlouporabu položaja i ovlasti i našao se u poziciji kad primitvni uzusi moralnih i odgovornih ljudi, kao što je odstupanje s dužnosti i povlačenje iz javnog života, takvima ne znače ništa pa se moralo pristupiti zakonskoj primjeni moralnosti kroz donošenje ovakvih zakona...koja je to razina primitivizma kad ne znaš časno odstupiti nego na način da te zakon obvezuje ...omalovažavanje moralnosti i onih koji je zastupaju je "normalno" za one koji bolje na umiju i ne znaju...

   

barakokula 15.12.16 u 21:36
andro je jedina osoba koja je ucinila nesto za ovaj Grad da se vidi ima gresaka necu rec posebno Psaliceva marina nije smio pustit i znaj Kristicu ti si ljiga

   

gruski mul 15.12.16 u 21:36
:)

   

Alamaka 15.12.16 u 20:42
Pa zar ne vidiš da Andro mantra. Može se kandidirati ali bi onda ostao bez zlatne medalje.

   

gruski mul 15.12.16 u 20:22
Trebate pročitati zakon.Ne odnosi se na Vlahušića nego na uvjetno osudene preko godine dana a njemu je kazna bila smanjena s godine na 6 mjeseci uvjetno .Ovaj zakon ga ne obvezuje i moće se kandidirat čak i ako zakon i prode na Ustavnom sudu.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija