POLITIKA
14.12.2016 u 12:31

"U ime moralnih i poštenih građana Dubrovnika kažemo: gospodine Vlahušiću – odstupite!"

Slijedom nalaza Državne revizije koja je ustvrdila nepravilnosti u poslovanju Grada Dubrovnika i to vezano za novi ugovor o zakupu Revelina kao i za obnovu Lazareta, KLGB Srđ je Grad "u ime moralnih i poštenih građana Dubrovnika" poziva gradonačelnika da odstupi sa svoje funkcije.Priopćenje prenosimo u cijelosti.


komentara  5

Kao što smo već više puta putem medija tražili da gradonačelnik Andro Vlahušić odstupi s položaja gradonačelnika zbog iznimnih nesposobnosti u vođenju Grada Dubrovnika i stvaranja dugoročne štete od koje će se Dubrovnik godinama oporavljati, sada se ovim zahtjevima mogu pridružiti i nalazi Državnog ureda za reviziju vezano uz dvije stvari, a to su novi ugovor o zakupu Revelina kao i obnova Lazareta.

Afera Revelin

Nevjerojatno je da usprkos aktualnom procesu prema USKOK-ovoj optužnici u kojoj se gradonačelnika Vlahušića tereti za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i za koju nakon postupka pred optužnim vijećem počinje glavna rasprava i donošenje presude, isti Vlahušić sklapa nezakoniti novi ugovor o zakupu u prosincu 2015. godine dotadašnjim zakupcem, tvrtkom „Afrika“ Lukše Frankovića. Nalaz Državnog ureda za reviziju potvrđuje pisanje KLGB Srđ je Grad da je novi ugovor o zakupu mogao biti zaključen, odnosno produžen, samo za prostor koji je zakupnik koristio sukladno prethodnom ugovoru, a da je Grad, ukoliko je imao namjeru dati u zakup dodatni prostor, za navedeni prostor odnosno za razliku površine trebao provesti - javni natječaj.

Afera Lazareti

Čitavo ovo vrijeme javnosti je bilo posve bjelodano da postupak javne nabave vezano uz obnovu Lazareta nije bio proveden sukladno Zakonu o javnoj nabavi. No sada potvrda stiže i od Državne revizije koja potvrđuje da provođenje pregovaračkog postupka javne nabave bez prethodne objave za već izvedene radove nije u skladu s Zakonom o javnoj nabavi. U konačnici ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 31.870.945 kuna uz uključeni porez na dodanu vrijednost, ali na takav način da tri lađe od ukupno deset nisu uopće obnovljene. Premda je Grad Dubrovnik natječajem 2012. predviđao i ugovorio sanaciju svih deset lađa, a rekonstruirano je njih sedam – pokušalo se apliciranjem na sredstva fondova EU dobiti sredstva za dovršetak ovih triju lađa. Iako je ovo u javnosti bilo prikazivano kao dobra suradnja s europskim fondovima, zapravo se čitavo vrijeme nastojalo zataškati tragove nezakonito provedenog postupka javne nabave kao i sakriti od javnosti abnormalno povećanje troškova za necjelovitu obnovu. U konačnici, čini se da bi DORH mogao vrlo lako otvoriti još jedan slučaj.

Obzirom da je KLGB Srđ je Grad i na prošlim prijevremenim izborima tvrdio da osobe koje su osuđene zbog zloporabe položaja i ovlasti, a obnašaju najviše lokalne pozicije, nemaju moralno pravo sebe smatrati dostojnima ove pozicije, kao i tada, tako i sada otvoreno vam u ime moralnih i poštenih građana Dubrovnika kažemo: gospodine Vlahušiću – odstupite!


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

tufina 15.12.16 u 09:03
Srđevci zaslužuju nagradu Grada.Oni jedini se bore za Grad i građane,pametni su i uporni,i sve čestitke na zasluženom uspjehu.Da njih nema nebi bilo ni nade za Grad.BRAVO!

   

barakokula 14.12.16 u 14:17
povucite se vi uhljebi jedni Kristicu tasto ne radis svoj posao povjerenstvo za taxi zasto ne raspises natjecaj

   

Dubrovnik-Ljilja 14.12.16 u 12:53
Nedavno je jedan poslan u zatvor , u Laval-u , u Quebec-u. A poznat je i onaj iz Venecije, Androv prijatelj, pobratim, kojega su isto negdje poslali. Na zavrsetku mandata , imas izbor : ili da ti ljudi zhavale ruzama ili pomadorama. Gradonacelnik od masti, a ne od casti.

   

Dubrovnik-Ljilja 14.12.16 u 12:49
BAs si brz na odgovoru. Nista drugo i ne radis , nego buljis u telefon.

   

DOBRI_ZUMBO 14.12.16 u 12:43
Malo vas je. Sljedeći, molim!

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija