POLITIKA
23.11.2016 u 10:28

"Srđ je Grad": predloženi proračun ne možemo prihvatiti, gradonačelnik daje 25 milijuna kuna golferima, a građani piju zagađenu vodu.....

Nakon jučerašnjeg sastanka kod gradonačelnika, a vezano uz prijedlog Proračuna za 2017. predstavnici KLGB "Srđ je Grad "ističu kako predloženu verziju proračuna ne mogu prihvatiti. U priopćenju za medije istaknuli su i zašto. Između ostaloga, ne slažu se s prijedlogom da se za cestovnu infrastrukturu Golf resorta na Srđu, izdvoji 25 milijuna gradskog novca i traže da se taj novac uloži u hitnu sanaciju Grabovnice, koja zagađuje izvor Omble. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 


komentara  28

"Na jučerašnjem sastanku kod gradonačelnika Grada Dubrovnika, a vezano uz prijedlog Proračuna za 2017. predstavnici KLGB Srđ je Grad vrlo su jasno rekli da ovakvu verziju proračuna ne mogu prihvatiti.

Unatoč opetovanim uvjeravanjima „investitora“ i Gradonačelnika kako Grad Dubrovnik neće plaćati infrastrukturu za nekretninski projekt na Srđu, Gradonačelnikov prijedlog Proračuna za 2017. predviđa iznos od 25.000.000 kuna kojima bi  Grad Dubrovnik platio izgradnju cestovne infrastrukture za navedeni projekt.

Ovakav prijedlog Proračuna predstavlja kontinuitet pogodovanja navedenom „investitoru“ i dokaz je da su i predstavnici tvrtke Razvoj Golf d.o.o. i Gradonačelnik varali građane Dubrovnika, tvrdeći da ovaj projekt neće koštati Grad Dubrovnik niti lipe. O tome svjedoče izjave predstavnika tvrtke Razvoj Golf d.o.o. tijekom javne rasprave i Gradonačelnikov zaključak prihvaćen na sjednici Gradskog vijeća od 30. srpnja 2013.

S druge strane, dok je spreman potrošiti milijunske iznose javnog novca u privatni nekretninski posao, Gradonačelnik ovim prijedlogom Proračuna propušta odvojiti sredstva za projekte javnog značaja koji mogu riješiti osnovne probleme koji muče stanovnike Dubrovnika.

Sredstva za sanaciju Grabovice

Obzirom da nam je na sjednici Gradskog vijeća situacija s Grabovicom bila predstavljena kao kritična, s otvorenom dvojbom da se već sada svakodnevno trujemo zagađenom vode, te zbog činjenice da ne postoje realna dugoročna rješenja, tražimo da se ovih 25.000.000 kuna namijenjenih apartmanizaciji Srđa prenamjeni u hitne mjere sanacije Grabovice i iznalaženje dugoročnog rješenja upravljanja otpadom.  Zanemarivanjem ovog pitanja dovodi se u pitanje i smisao izgradnje novog pročistača.

Javna garaža na Ilijinoj Glavici.

Kako je ovo jedan od ključnih gradskih problema, smatramo da je dio eventualnog kreditnog zaduženja od  predloženih 100.000.000 kn. primjereno utrošiti u  kupnju javne garaže na Ilijnoj Glavici, a da se ostali projekti pokriju iz sredstava Proračuna.

Sustav oborinske odvodnje u Zagrebačkoj ulici

U Proračunu za 2017. nema sredstava predviđenih za izradu odvodnje niz Zagrebačku ulicu koja je ostala nedovršena nakon sramotno neodrađenog posla bez ikakve građevinske dozvole.

Športska infrastruktura

U prijedlogu Proračuna nema niti jedne kune od javno obećanih 50 milijuna kuna za sportsku infrastrukturu.

Ovo su samo najvažnije stavke naših prigovora zbog kojih ne možemo prihvatiti ovakvu verziju proračuna. U narednom periodu nastavit ćemo razgovore s pročelnicima upravnih odjela kako bi prijedlog proračuna za 2017. prilagodili potrebama građana Dubrovnika", navodi se u priopćenju KLGB Srđ je Grad.

 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

fredrick536 11.01.17 u 09:12
Jeste li u potrazi za poslovni kredit? osobni zajam, kuća kredit, auto kredit, studentski kredit, debt consolidation kredita, unsecured krediti, poduzetnički kapital, itd .. Ili ste odbijen kredit od banke ili financijske institucije za bilo kojeg razloga. Mi smo privatni lenders, kreditiranje poduzeća i pojedinaca u niskom i pristupačne kamatnu stopu od 2% kamatne stope. ako je zainteresiran? Kontaktirajte nas još danas na (fredrickpetersonloan@gmail.com) i dobiti kredit danasPozdrav,Fredrick Peterson investicija Team

   

tufina 25.11.16 u 15:08
ZUMBI,svak računa po sebi,a tvoj nivo u svakom smislu je ispod svakog normalnog nivoa,pa si tu đe jesi,jadnik.Bit će interesantno za koji mjesec viđet kako i s čime razmišljaš

   

DOBRI_ZUMBO 25.11.16 u 10:52
Svi vi jadnici biste prodali vlastitu djecu za dobar posao u državnoj službi. Za glavatu Dorinu pouzdano znam da se još u bivšemu sustavu pokušala uhljebiti u državnoj službi, samo tuka nije imala dovoljno dobru vezu. Ne laje pas radi sela...

   

ivica77 24.11.16 u 21:47
UHLJEB je poslušnik koji siše proračun i podržava onoga koji ga je tu stavio. Jest istina je da je to poso uhljeba i da ste se ožuljili "radeći".

   

ivica77 24.11.16 u 21:42
Srđevci bravo za trud, ali mislim da će plačenici Du-dogovora ipak izglasat ovakav proračun. Plačeni su da proguraju.

   

tufina 24.11.16 u 14:31
Problem je u tome što će HDZ,SDP, ona sića od HNSa, DU-sranja i Vičan glasovat za takav proračun,ko zna zašto,ha,ha?Privatni interesi!?

   

tufina 24.11.16 u 14:27
Grad ima svoje prioritete,a prioritet svakako nijesu ni golferi ni njihove potrebe.Tko ima dug prema njima,neka ga rješava iz svoga špaga a ne iz proračuna

   

Dubrovnik-Ljilja 24.11.16 u 12:51
Znam ljude koji su sami izgradili cestu u zavicaju, a nisu dobili nikakve gute. Ne samo sto ste pohlepni , nego ste i lijeni.

   

nisamta 24.11.16 u 11:37
Adje Ljiljo ne piši gluposti. Čuj zato što su ljudi prodali svoju zemlju trebali bi i sami izgradit cestu......znaš li ti uopće koliko je ta cesta prometna? Ne znaš jer ne živiš u Gradu, pa zato ne lupetaj.....

   

manjgura 24.11.16 u 10:14
ovo su posve artikulirane primjedbe koje jasno postavljaju prioritete, dakle ne može niti jedna cesta, poglavito ne za golfere, biti na dnevnom redu proračuna ukoliko se taj isti proračun nije pobrinuo za ostale projekte bitne za kvalitetu života zajednice, stoga podržavam redosljed prioritea.. pročistać će bit bacanje para ukoliko ne sanirramo druga onečišćenja...Grabovica je na izmaku snaga, treba odvozit otpad, odvodnja nam je na putu za nigdje!!! raskopali su ceste i položili cijevi, a odvode zatvorili jer cijevi ne vode nigdje...ni Alan Ford se toga ne bi posramio...škole i sportska infrastruktura... postoji bezbroj nerješenih stvari u gradu koje strateški i razvojni dokument može svojim građanima riješit s 25 i više mil kuna osim ceste za golfere...

prethodna / 1 / 2 / 3 / sljedeća
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija