LIFESTYLE
18.09.2016 u 19:41

HVALITE NAS USTA NAŠA
Što su Dujmović i Kunica željeli poručiti javnosti hvaleći se privatnim biznisom?

Zašto je tekst o Valentinu Dujmoviću i Vedranu Kunici, HNS-ovom nerazdvojnom direktorskom dvojcu od kojih jedan sjedi na čelu Vodovoda, a drugi, Sanitata, objavljen? - mogli su se "u čudu" zapitati čitatelji "Moskara". Koji je povod da se dvojica službenika javnog gradskog servisa, nađu na dvije stranice, a nema ni riječi o poslu za kojega ih građani plaćaju? Ispod teksta nema novinarskog potpisa. Aha! Jesu li oni fakat mislili kako će PR hvastanjem zaustaviti niz pitanja koja se po kuloarima, pa i u njihovim matičnim poduzećima, postavljaju otkad se saznalo da su široko raširili krila i iz sigurnih fotelja gradskih tvrtki poletili u privatne poduzetničke vode?


komentara  9

Zašto bi dubrovačku javnost trebalo zanimati da su Valentin Dujmović i Vedran Kunica, dvojica dobro i redovito plaćenih direktora javnih gradskih tvrtki, Vodovoda i Sanitata, pokrenula svoj privatni biznis? Zašto su smatrali da se trebaju na dvije plaćene stranice "Moskara" u Dubrovačkom vjesniku (tekst nije potpisao novinar, a i nema baš nikakvog novinarskog povoda da bi ga se napisalo), predstaviti i prikazati kao dva supermena koja se stignu, uz politiku, posao, nježnu brigu o partnericama, putovanja, prihvatiti i lopate kako bi započeli s pripremom luksuznog apartmana za iznajmljivanje na Obodu? Jesu li mislili kako će medijskim hvastanjem zaustaviti niz pitanja koja se po kuloarima, pa i u njihovim matičnim poduzećima, postavljaju otkad se saznalo da su široko raširili krila i iz sigurnih fotelja gradskih tvrtki krenuli u privatne poduzetničke vode?

Kao prvo i najblaže rečeno, posve je neumjesno i neukusno, čak i nepristojno, hvaliti se. To se "oprašta" i javnost to pozitivno percipira onima koji su nečim ozbiljnim zadužili svoju zajednicu, da ne kažem, čovječanstvo. No, istina je i da se takvi rijetko hvale, a gotovo nikad ne plaćaju napise u kojima se veliča njihov lik. Takve, novinari pozivaju u medije svih vrsta....jer misle da imaju što reći i da se od njih ima čemu naučiti. Ne čini mi se da su direktori javnih gradskih poduzeća o kojima je riječ, koji se financiraju - zna se kako i od koga - još ičim zadužili svoju zajednicu.

U "dirljivoj" priči koju Dujmović i Kunica pišu o sebi, spominje se kako ih je politika spojila, dok od drugih stvara konkurente, te kako su prijateljski "kliknule" i njihove dvije ljepše polovice, što im omogućuje zajednička putovanja. Zašto bi, pak, to trebalo zanimati dubrovačku javnost? Ko da ne znamo da ih je politika, zajednička iskaznica HNS-a spojila, ujedinila. Ko da ne znamo da je stranačko vodstvo, prvo na čelo Sanitata instaliralo Dujmovića, a da je potom, on, odlaskom u Vodovod, na svoje mjesto namjestio Kunicu za kojega se i Statut poduzeća mijenjao. Znamo i da je Dujmović ostao u Sanitatu kao šef Nadzornog odbora. Sve to znamo. Samo ne znamo otkad se to zove prijateljstvom. To se zove, budimo posve otvoreni, interesno udruživanje.

Iako jako puno rade, na poslu, u politici, pa i u slobodnom vremenu, ipak, kaže Dujmović već 2,3 godine njih dvojica razmišljaju o pokretanju nekog privatnog zajedničkog projekta. Pa su investirali u jednu kuću na Obodu, 100-tinjak kvadrata, prihvatili se lopate i počeli je pripremati za sljedeću sezonu i dobrostojeće goste. Digli su, kaže, kredit za to, ne govori koliki. Aplicirat će, kaže, i na nekakve fondove za turizam. Odmah kaže i kako im je ovo tek početak, jer bit će, ako ih krene, projekata još....nije za sumnjat.... Dujmović ima tek pokoju iznad, a Kunici fali tek poneka do, 30-te godine života.

Ovakav vid hvalisanja kakvom svjedočimo u ovom PR tekstu, nudi nam na dlanu profile dvojice supermenova koji sjede u foteljama direktora dvaju javnih gradskih poduzeća. Koji ničim nisu zadužili svoju zajednicu, ali koje je politika i te kako zadužila. Stranačka iskaznica ih je namjestila za direktore javnih gradskih poduzeća u kojima je plaća redovitija i sigurnija od izlaska sunca. S takve pozicije, tko ne bi u poduzetničke vode?

Mogu se zavaravati Dujmović i Kunica da njihovo glasno vikanje o prvoj zajedničkoj investiciji na Obodu nadjačava šapat kojega je izazvala u Gradu. Pa, prije nego što budu smatrali da dubrovačku javnost u zakupljenom medijskom prostoru budu trebali izvjestiti, o novom privatnom pothvatu, recimo, kupnji jahte kojom će se voziti njihovi budući gosti iz luksuznog apartmana na Obodu, neka se potrude da ih novinari u program pozovu zbog onoga za što ih građani plaćaju - rezultate i učinke u javnim gradskim tvrtkama, te poštovanje kojega će svojim znanjem i radom izazivati među djelatnicima i partnerima s kojima rade. 

Uz ono "imati", puno je važnije, a i trajnije, te u konačnici isplativije, "biti".


Lidija Crnčević

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

tufina 20.09.16 u 14:58
ZUMBO je primijetio da su zgodni?!pa uspješni,pa poduzetni,sve pozitivni epiteti,ali nažalost nema pozitivnih rezultata njihovoga rada,govna plutaju,voda se muti ......

   

zumbo_je_moj_idol 19.09.16 u 12:51
ovo nije za Moskar, ovo su privatne stvari,ovo treba objavljivati u računu za vodu

   

Ivan Horvat 19.09.16 u 09:44
Poduzetnici na državno-partijskoj sisi. Stara udbaška tradicija.

   

DOBRI_ZUMBO 19.09.16 u 08:41
Eto ti si primijetila da su zgodni.

   

beterina 19.09.16 u 08:26
hahahha, Mladi, ambiciozni, poduzetni, uporni i uspješni,Zumbo jos nije snapiso da su zgodni a i zaljubljeni.

   

Dubrovnik-Ljilja 19.09.16 u 05:13
Sad ce se i sa Oboda spustati fekalije.

   

DOBRI_ZUMBO 19.09.16 u 01:47
Mladi, ambiciozni, poduzetni, uporni i uspješni. Dubrovniku na ponos!

   

kaktus 18.09.16 u 22:53
Iz objavljenog PR teksta u Moskaru moze se zakljuciti da su ova tva lika u vezi avoze i paralelke .

   

tufina 18.09.16 u 21:15
Zašto su pošli u privatne vode? Da dokažu da se i to može uništit!

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija