POLITIKA
16.03.2016 u 14:00

ŠTO KAŽU KOMUNIKACIJSKI STRUČNJACI
Kolarić i Macan: Raguževa izjava je seksistička i potpuno neprimjerena

Seksistička izjava dubrovačkog dogradonačelnika Željka Raguža na sjednici Gradskog vijeća, kako se oženio za jedinicu jer razmišlja objema glavama, izazvala je reakcije u cijeloj Hrvatskoj. Komentar ovakve izjave izrečene za govornicom Gradskog vijeća, tražili smo od stručnjaka za javno komuniciranje Aleksandre Kolarić i Krešimira Macana. Oboje se slažu kako je riječ o uličnom jeziku, neprimjerenom političkom i javnom govoru. 


komentara  3

"Taj čovjek je kao stvoren za Hrvatski sabor", ironično kaže Aleksandra Kolarić, pozivajući se na rasprave u sabornici, koje znaju biti jednako proste i neprimjerene.

"U našem političkom životu to nije, na žalost, ništa neobično. U javnom govoru inače takve usporedbe, aluzije na spolne organe, su potpuno neprihvatljive. Ovom izjavom dogradonačelnik Dubrovnika pokazao je kako nema iskustva u javnom govoru te da je potpuno nesposoban argumentima obraniti svoju tezu. Ocrtao je portret svoje osobnosti u samo jednoj rečenici", zaključuje Kolarić.

Krešimir Macan smatra kako je razina javne komunikacije u Hrvatskoj pala na niske grane.

"Čelnici države daju jako loš primjer uličnim govorom, kojim se služe u Saboru. Kultura dijaloga se gubi. Ovakvoj jednoj seksističkoj izjavi u politici nema mjesta. Nekad su takve izjave bile iznimka, no čini se da sada postaju pravila, što je nedopustivo. Slijedom primjera na nacionalnoj razini i lokalni političari smatraju da je u redu da zbog glupih izjava, a ne svojih ostvarenja, dolaze u medije, pa se natječu u "provalama".

Kad govorimo o Raguževoj izjavi i njezinom kontekstu, jasno je da je riječ o seksističkoj izjavi, koja je, pretpostavljam, trebala biti neki štos, s kojim bi poentirao, no ovo je potpuno promašeno", zaključuje Krešimir Macan.


K. Fiorović

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

tufina 16.03.16 u 19:36
TONEL,žalosno ali istinito.Sramim se ovakve neodgovorne gradske vlasti,GV i gradonačelnika,najgoreg u povijesti Grada.

   

tonel 16.03.16 u 17:21
"Utihnuo je posve tiho,pun jada i srama,Grad starih dubrovačkih gospara."Na rotelama nekad punih fine svile,danas je namotana oputa.

   

spidersfrommars 16.03.16 u 16:10
Ovo dvoje imaju puno toga zajedničkog,pa i to da ne pričaju međusobno.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija