KULTURA
14.10.2014 u 13:02

Festival filmskog i video stvaralaštva djece i mladih zemalja Mediterana
FOTO: Počinje treće izdanje DUFF-a

Treće izdanje DUFFA-a, Festivala filmskog i video stvaralaštva djece i mladih zemalja Mediterana održat će se od 16. do 19. listopada. Tim povodom jutros su na konferenciji za medije u Luži festival predstavili Dube Mikulić, Đive Galov i Igor Miošić.


komentara  0

Prijavljeno je 200  filmova iz 12 zemalja, a 73 su ušla u glavni program selekcije. Filmove je odabrao žiri u sastavu Irena Škorić, Nene Mojaš i Mia Njavro. Uz festival paralelno se održava i Europska konferencija o filmskom stvaralaštvu mladih.

"Sedamdeset i tri odabrana filma ocjenjivat će se u devet kategorija, od kojih će biti i dvije nagrade publike; za najbolji film i nagrada dubrovačke djece. Kroz ovih par dana 1000 osnovnoškolaca proći će kroz naše dvorane i izabrati svog favorita. Ocjenjivački žiri čine filmski kritičar Marko Njegić, predavač Visoke umjetničke škole u Lisabonu Fernando Garlito i prevoditeljica, scenaristica i kazališna i filmska producentica Tatjana Aćimović. Za vrijeme festivala domaćini smo Europskoj konferenciji o filmskom stvaralaštvu mladih, europskoj platformi na kojoj se svi mladi koji se bave filmom preko nje mogu prijaviti i probiti u taj svijet prje nego postanu profesionalci i završe akademije " kazala je ravnateljica Kinematografa Dubrovnik Đive Galov.

Uz projekcije organizirane za učenike dubrovačkih osnovnih škola, održat će se i radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce.

"Za učenike osnovnih škola organizirano je sedam projekcija i sedam ih je u službenoj konkurenciji, tu su, naravno, i dodatni filmski programi, a kao i svake godine, organizirat ćemo radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce na kojima bi trebalo biti 60-ak djece. Uz radionice filmske kritike, od čega je jedna namijenjena osnovnoškolcima, a druga srednjoškolcima, održat će se i radionica snimanja jednominutnog filma te radionica animiranog filma." - rekao je Igor Miošić iz Udruge Luža.

DUFF (Dubrovnik film festival) je filmski festival djece i mladih zemalja Mediterana. Misija festivala je omogućiti, promicati i poticati filmsko stvaralaštvo djece i mladih, a vizija postati izlogom filmskog stvaralaštva djece i mladih Mediterana, sve to u centru – Dubrovniku. Organizatori festivala su Kinematografi Dubrovnik, Udruga za promicanje medijske kulture Luža, te Ljetna škola filma Šipan, uz pomoć Hrvatskog filmskog saveza.


dubrovniknet team / FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija