KULTURA
21.12.2013 u 08:51

FOTO: Predstavljen ovogodišnji broj „Literata“

Društvo dubrovačkih pisaca (DDP) predstavilo je u Art radionici Lazareti novi, četvrti broj svog zbornika/godišnjaka „Literat“ koji donosi 34 stilom i temom raznolikih priloga, od pjesama i proze preko eseja do popularnih facebook zapisa.


komentara  0

Kao i u prethodnim izdanjima  Revije za književnost i publicistiku DDP-a i u četvrtom broju zastupljeni su radovi niza generacija dubrovačkih autora kojima se pridružilo sedam novih mladih stvaratelja. U dosadašnjim te recentnom izdanju revije DDP je predstavio 134 autora, od kojih je njih 44 svoje prve radove objavilo upravo u „Literatu“.

Poseban dio ovogodišnjeg „Literata“ posvećen je sjećanjima na znana imena pisane riječi u Dubrovniku: Terezu Buconić – Gović, Nikolu Ivanišina, Joza Jadrijeva Lovrića, Nikolu B. Stražičića i Ernesta Katića.
Četvrto izdanje revije DDP-a priredili su Mariela Marković, Davor Mojaš i Boris Njavro, naslovnu stranicu osmislila je Nora Mojaš, a četvrti broj „Literata“ grafički je oblikovao Nedim Meco.

Uz novi broj „Literata“ predstavljena je i knjiga poezije „Lirika“ čija je autorica njemačka pjesnikinja židovskog podrijetla Else Lasker Schueler (1869. – 1945.). Za nju književni kritičari ističu kako je „nedvojbeno najveća pjesnikinja na njemačkom jeziku“, a za „Liriku“ u izdanju DDP-a stihove je odabrao i preveo dubrovački filozof, publicist i prevoditelj Mario Kopić.

Novi broj „Literata“ i pjesme iz „Lirike“ publici u Lazaretima predstavili su Mariela Marković i Boris Njavro, te Ksenija Medović, Barbara Klepić i Stanko Krnjić, dok je u glazbenom programu nastupila skupina „Grrr“.


L.B./dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija