VIJESTI
17.10.2013 u 22:05

Festival filma djece i mladeži zemalja Mediterana
FOTO: Svečano otvoren drugi DUFF

Drugi po redu Festival filma djece i mladeži zemalja Mediterana - DUFF, svečano je otvoren večeras u Kinu Sloboda. Festival, koji je nastao kao plod suradnje ustanove Kinematografi Dubrovnik i Udruge Luža u svom drugom izdanju predstavit će u natjecateljskom dijelu programa šezdesetak kratkih filmskih uradaka mladih u dobi od deset do dvadeset godina.


komentara  0

Drugo izdanje DUFF-a ugostit će mlade natjecatelje i njihove mentore iz deset mediteranskih zemalja. Uz ponovnu prijavu svih prošlogodišnjih natjecatelja, ove godine su stigli i radovi dvadesetak novih udruga koje rade s djecom, a organizatori su posebno zadovoljni činjenicom da se lista  zemalja sudionica proširila i na Italiju i Izrael. 

U glavnom žiriju su Vladimir Gojun, Vlado Ercegović i Jude Chehab. Selekciju filmova radili su Juraj Lerotić, Željka Surla i Barbara Vekarić

Učenicima osnovnih i srednjih škola na raspolaganju su i tri filmske radionice  - riječ je o radionici stop-animacije voditelja FKVK iz Zaprešića, prošlogodišnjih pobjednika u kategoriji animiranog filma po izboru djece, radionici dokumentarnog filma španjolske udruge A Bao a Qu iz Barcelone, te radionici dizajna filmskih plakata profesora likovnog odjela Umjetničke škole Luka Sorkočević.

Zanimljivost ovogodišnjeg DUFF-a je da će proslaviti 10 godina Ljetne škole Šipan, pionira filmskog stvaralaštva na ovom području, a 150 sudionika imat će priliku vidjeti kako se stvara filmska čarolija na Šipanu.Festival je ove godine posvećen djeci s posebnim potrebama - "djeci leptirima" iz Udruge Debra. Tiskane su festivalske majice, a dio prihoda ići će Udruzi.

Nakon otvaranja uslijedila je i prva projekcija natjecateljskog programa, koji će trajati do nedjelje 20. listopada. Filmovi će se prikazivati u kinu Sloboda, a ulaz na sve projekcije je besplatan.


dubrovniknet team / FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
knjiznice-ogranak-lapad
VIJESTI
0      21|02|18 u 16:11
NAKON 16 GODINA: Lapadski ogranak Dubrovačkih knjižnica sutra otvara vrata
drustvo_turistickih_vodica11
VIJESTI
0      21|02|18 u 14:31
FOTO/VIDEO: Turistički vodiči proslavili prvih 40 godina rada
pantarul_policija
VIJESTI
0      21|02|18 u 13:57
IZA POLICIJSKE TRAKE: tko jede u "Pantarulu"?
parking
VIJESTI
0      21|02|18 u 11:57
Prometni redari gdje ste?
policijska_traka_pantarul01
VIJESTI
0      21|02|18 u 09:04
Policijska traka ispred Pantrula je mjera pojačanog osiguranja

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija