VIJESTI
17.10.2013 u 22:05

Festival filma djece i mladeži zemalja Mediterana
FOTO: Svečano otvoren drugi DUFF

Drugi po redu Festival filma djece i mladeži zemalja Mediterana - DUFF, svečano je otvoren večeras u Kinu Sloboda. Festival, koji je nastao kao plod suradnje ustanove Kinematografi Dubrovnik i Udruge Luža u svom drugom izdanju predstavit će u natjecateljskom dijelu programa šezdesetak kratkih filmskih uradaka mladih u dobi od deset do dvadeset godina.


komentara  0

Drugo izdanje DUFF-a ugostit će mlade natjecatelje i njihove mentore iz deset mediteranskih zemalja. Uz ponovnu prijavu svih prošlogodišnjih natjecatelja, ove godine su stigli i radovi dvadesetak novih udruga koje rade s djecom, a organizatori su posebno zadovoljni činjenicom da se lista  zemalja sudionica proširila i na Italiju i Izrael. 

U glavnom žiriju su Vladimir Gojun, Vlado Ercegović i Jude Chehab. Selekciju filmova radili su Juraj Lerotić, Željka Surla i Barbara Vekarić

Učenicima osnovnih i srednjih škola na raspolaganju su i tri filmske radionice  - riječ je o radionici stop-animacije voditelja FKVK iz Zaprešića, prošlogodišnjih pobjednika u kategoriji animiranog filma po izboru djece, radionici dokumentarnog filma španjolske udruge A Bao a Qu iz Barcelone, te radionici dizajna filmskih plakata profesora likovnog odjela Umjetničke škole Luka Sorkočević.

Zanimljivost ovogodišnjeg DUFF-a je da će proslaviti 10 godina Ljetne škole Šipan, pionira filmskog stvaralaštva na ovom području, a 150 sudionika imat će priliku vidjeti kako se stvara filmska čarolija na Šipanu.Festival je ove godine posvećen djeci s posebnim potrebama - "djeci leptirima" iz Udruge Debra. Tiskane su festivalske majice, a dio prihoda ići će Udruzi.

Nakon otvaranja uslijedila je i prva projekcija natjecateljskog programa, koji će trajati do nedjelje 20. listopada. Filmovi će se prikazivati u kinu Sloboda, a ulaz na sve projekcije je besplatan.


dubrovniknet team / FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
lazareti_obnova
VIJESTI
1      21|06|18 u 15:49
Grad Dubrovnik: nismo zadovoljni nalazom DORH-a o Lazaretima, nećemo stati...
novogradnja0
VIJESTI
0      21|06|18 u 13:01
Tko smije graditi preko ljeta?
frankovic_lazareti
VIJESTI
1      21|06|18 u 12:19
Franković se osvrnuo na DORH-ov nalaz: "Ljudi moji je li to moguće?"
autobus_iskrcavanje_iza_grada01
VIJESTI
0      21|06|18 u 11:04
Gosti se ponovno iskrcavaju na Buži
lazareti_obnova
VIJESTI
0      21|06|18 u 10:07
DORH zaključio da pri obnovi Lazareta nije počinjeno kazneno djelo

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija