KOMENTAR TJEDNA
28.07.2017 u 14:54

KOMENTAR: Zašto taksisti misle da su njihova egzistencija i posao važniji od moje egzistencije i mog posla?

Zašto bi se mene trebao ticati problem taksista i zbog čega oni smatraju da su njihova egzistencija i navodna borba za opstanak važniji od mog posla, mojih obaveza, mog dnevnog rasporeda, koji je danas u potpunosti izmjenio satnicu jer sam kao budala satima čekala da se uspostavi normalan promet prema Gradu? Ne, gospodo taksisti, svih boja i aplikacija, nemate pravo ugrožavati moju slobodu kretanja i omalovažavati moje obveze i planove, zbog vlastite guzice!

Napisala: Lidija CRNČEVIĆ


komentara  9

Ceste, osobito ovakve žile kucavice nisu mjesto na kojemu vi trebate i smijete rješavati svoju egzistenciju, ugrožavajući moju. To nije fer! I nije pošteno! Ali to vas i nije briga! Želite bitku s uberom? Samo naprijed, ali ne na cesti koja mene vodi na moj posao, u bolnicu, dom prijatelja, do škole, do aerodroma....

Želite napraviti pritisak na nadležno ministarstvo da izjednači uvjete vašega poslovanja s nezakonitim uberom? Samo naprijed, vozite do Zagreba, blokirajte ulaze u urede nadležnih ministarstava, blokirajte mjesta na kojima se rješavaju vaši problemi i donose odluke. Zašto bi vaši problemi trebali biti moji, a nikad u životu u Dubrovniku nisam koristila vašu uslugu niti mi pada na pamet. Imamo iskustva sugrađana koji su htjeli koristiti vaše usluge a niste ih htjeli ni ukrcati. Niste svi isti, vjerojatno, ali ne možete se ponašati kao žrtve.

Jer, kako bi bilo da mi, npr., blokiramo cestu jer se otvara novi portal u gradu i vlast mu odmah daje na tisuće kuna; kako bi bilo da Lukšići parkiraju šleper ispred Excelsiora jer se u susjedstvu otvara novi hotel; kako bi bilo da privatni iznajmljivači koji uredno plaćaju porez blokiraju cestu jer imaju brdo susjeda koji afitavaju na crno; kako bi bilo da npr. agencije koje uredno ispunjavaju svoje obveze blokiraju magistralu jer ih ima na desetke koje sve rade bez ikakvih papira.... mogli bi nastaviti niz s bezbroj primjera... i sad zamislite da svi ti nezadovoljnici, iz istih razloga koje vi navodite kao izvore vlastitih frustraciju, dođu i naprave živi zid oko vaših automobila kada je u gradu sedam kruzera... da, zamislite gospodo taksisti prosvjednici takav slučaj... jer to je isto!

Ovome što ste vi jutros napravili svima nama koji smo poput budala čekali da nas propuste jer ste vi blokirali magistralu i put iz Konavala prema Gradu i iz Grada prema Konavlima....Zašto bi i po čemu vaše egzistencije bile bitnije od moje, od nas ostalih koji smo kao majmuni čekali da se udostojiti svoja vozila maknut s ceste i osigurat ionako zagužvanu prometnicu u tom smjeru. Zašto bi ja trebala uvažiti vašu borbu za novac preko mojih i leđa svih ostalih koji su jutros čekali u koloni, poput trudnica, bolesnih koji nisu uspjeli dobiti kemoterapiju i sl. Ne uvažavam vaše razloge, a spremna sam žrtvovati jako puno i odreći se puno toga, za dobro koje će nešto značiti zajednici.

I još se šuška kako najavljujete prosvjede u gradu, na prometnim žarištima, ukoliko vam se ne odobre uvjeti koje postavljate! Da to napravite, a da sam ja netko "tko se pita", licencu bi mogli samo sanjat...

P.S. O sustavu koji ne funkcionira ni u jednom segmentu društva, gdje se god zagrebe, o apsurdnosti da se i dalje dopušta vožnja koju ministar otvoreno i javno naziva nezakonitom, nekom drugom prilikom. Ali, laičko pitanje, je li uber i po čemu različit? Nije, jer su i oni našli put do političkih zaštitnika koji štite prijevoznički lobi...ali što o tome "pametovati" dubrovačkim taksistima koji su doktorirali na takvim temama...


KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Lapademoj 29.07.17 u 23:46
Ok mislim da nisam jasan .... kakva je poruka ako ste premijer ili ministar a izjavite da je nešto nelegalno a ništa se ne događa ? Evo i Franković kao gradonačelnik izjavljuje, prepisujem: " ...mi kao Grad smo protiv Ubera i činjenica je da Uber radi protuzakonito" Wtf ??? još dodaje da, ako taksisti ne slušaju da će Grad će donijeti odluku o potpunoj liberalizaciji tržišta. Alo ? Koji su to dilovi? O čemu pričamo? Jesu li samo taksisti odgovorni?

   

ivica77 29.07.17 u 18:38
Kad banke deložiraju stanare ureduju specijalci i iznose ih a nikoga se ne ugrožava. Kad se ovako nešto dogodi nema ih nigdje a u pitanju je i ugrožavanje i teror itd. Policija je očito nespremna ili nemoćna.Ako su htjeli prosvjedovat mogli su samo ne pružat usluge i ne radit kao i svi drugi što prosvjeduju. Možda bi onda i imali kakvu-takvu podršku. Ovako su samo provodili teror a policija zakazala.

   

del.boy 29.07.17 u 13:26
ali ako premijer i ministar kazu da nije legalan onda jednim potpisom mogu rijesiti taj "problem"!!! odakle pravo tim "klosarima" da ugrozavaju tudje zivote??? to je dno dna ovoga kraja u cijim redovima posluju osudjivani dileri, tucarosi, nasilnici i ostali "sljam"! takve je trebalo samo pokupiti u marice i dobar degenek preko ledja! LAPAdeMOJ zamisli da si se nasao kojim slucajem u cavtatu i da moras hitno u bolnicu??? da si se nasao na putu za aerodrom i da kasnis na let kojega si uredno ali i skupo platio??? da li bi takodjer tako bio solidaran??? mozda i bi ali jedino ako si dio ovog "sljama"!

   

Lapademoj 29.07.17 u 02:55
Svaki opravdani prosvjed bi trebalo u najmanju ruku otrpiti a svakoga tko prosvjeduje (barem iz solidarnosti) podržati. Nečija egzistencija i borba za opstanak je ujedno i naša borba. Novinarski s visoka "nemate pravo ugrožavati moju slobodu kretanja i omalovažavati moje obveze i planove zbog vlastite guzice!" je promašeno. Sutra će u štrajk carinici, početkom školske godine prosvjetari. Nisu mi dragi ovi divljaci od taksista ali moja visokomoralizirajuća stražnica misli da bi trebalo biti solidaran. Novinarima je najvažnije pitat ove polovnjake od političara što oni misle (znam, znam, oksimoron). Ali ako premijer i ministar kažu da Uber posluje nelegalno, tada je prosvjed opravdan.

   

barakokula 28.07.17 u 17:22
obratite paznju na TV kad govori Miletic iza njegovih leđa vidit ceze neke ljude koji su izgubili na natjecaju i dalje voze a nemaju nikakve kvalifikacije ni licence

   

loši zumbo 28.07.17 u 16:52
Jedina razlika između taksista i vozača ubera što ovi posljednji moraju fiskalizirati svaki račun, a time i prijaviti porez jer im to aplikacija nalaže, kao i zakon.

   

m_arko 28.07.17 u 16:33
Ukinut sve taxi koncesije i oslobotit trziste kao u svakom drugom poslu i nece vise biti ovakvih problema i taksisti ce postat normalni ljudi a ne svete krave kako sada misle za sebe!!!

   

spidersfrommars 28.07.17 u 16:15
Ćelavi miletić i njegova bratija su obični teroristi, da su oni čisti onda bi imali razloga za prosvjed. Dakle, prije 15 mjeseci su im istekle koncesije, pola ih vozi sa autima starijima od 10 godina, dobar dio njih ne može podnjeti potvrdu o nekažnjavanju (uvjet za uber aplikaciju), većina ima zaposlene vozače, a koncesija je na fizičku osobu itd. O kulturi, rastezljivim cijenama, prijavi prihoda i izdavanju računa da ne pričam.

   

fiat_punto 28.07.17 u 15:17
Donekle promašen komentar. Najviše jer koristi, ponovno; i tako DubrovnikNetovski, toliko ublažen rječnik, sve u onoj "ne bi se mi sa nikim zavadili, ali..."Ovdje je trebalo biti jasno rečeno: radi se o terorističkom činu ugroze sigurnosti i života građana, te o rušenju ustavnopravnog poretka. Zakazali su policija, jer umjesto da pošalje interventne jedinice samo regulira promet, i Hrvatske ceste, jer su na ovoj prometnici oni dužni održavati promet sigurnim i protočnim. Politička reakcija je, predvidljivo, mlaka i jadna - baš kakvi su nam i gradonačelnik i načelnici općina. Prozvani, branite se. Ali ne, dajte malo celofana sa logom DuNeta...

Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz kolumne


Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne


 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija