PUT OKO SVIJETA
06.05.2017 u 09:00

PUTOPIS: Berlin - tisuću različitosti koje izvrsno funkcioniraju

Putovanje u novi grad sa sobom neminovno donosi maštanja, sanjarenje i planiranje budućnosti tu, barem na kratko. Ipak, nakon povratka u realnost slijedi svojevrsno otrježnjenje. Dojmovi nakon Berlina ne nestaju jer je to grad koji mijenja, nepovratno. Ne znam objektivno sagledati i nabrojiti razloge zbog kojih sam još uvijek prepun dojmova koje ni sada nisam sposoban izraziti. Berlin svakome pruža osjećaj pripadanja, a ključ njegovog identiteta je u spajanju tisuća različitosti u cjelinu koja izvrsno funkcionira. 

Napisao: Nikola Žile


komentara  0

Berlinom hodaš uspravnije, ponosniji samim sobom, jer vidiš kako je savršeno dobro biti u svom điru, bez zamaranja i uspoređivanja sa svima oko sebe. Pet dana Berlina bi trebala postati službena terapija za svakog tko proživljava manjak samopouzdanja. Daje vjetar u leđa, stavlja osmijeh na lice, a doma te šalje iscrpljenog, ali beskrajno euforičnog, pa i ulicama svog grada hodaš nekako uspravnije. Hodaš, i maštaš o sunčanom danu i mirisu kave na malom balkonu na Kreuzbergu. 

Berlin nisu samo lijepe ulice, kvartovki povrtnjak, hipsterski performansi u parku, mnoštvo restorana koji nude hranu sa svih strana svijeta. Berlin je i mrtvac na željezničkoj stranici u 6 ujutro, žena koja stoji pored kante za smeća i traži preostali duhan u bačenim opušcima. Berlin je jednom rječju velegrad koji upravo takav dojam i ostavlja na onoga tko ga prvi put posjeti.

Poseban na svakoj razini pa tako i u kontekstu noćnog života. Noćnog života kojeg na žalost, ili na sreću, nitko pa tako niti ja nisam uspio vizualno dokumentirati, ali usprkos tome nisam ostao zakinut za zatečenost viđenim, prihvaćanje viđenog i u konačnosti uživanje u neponovljivom osjećaju po kojeg treba otići, ponovo. Naime ulazak u svaki poznatiji berlinski club je lutrija. Čekati u redu i po sat vremena na žalost ne znači i ulazak u klub. Mi smo bili dovoljno cool. ;) Svima koji pokušaju sretno.


KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz kolumne


Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne


 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija