KOMENTAR TJEDNA
24.03.2017 u 14:50

KOMENTAR: Otvoreno stajem na stranu Mara Kristića i njegove obitelji!

Nisam Kristićeva odvjetnica, nisam njegova prijateljica, čak se ne bismo mogli nazvati niti dobrim poznanicima, nikada nisam ni s njime niti s njegovom obitelji ni jela ni pila niti se družila. Naš je odnos oduvijek bio odnos novinara i osobe koja je preko politike ušla u javni život Grada, a potom i države. No,  sve ovo što se događa proteklih mjeseci oko njegova privatnog života, a širi se preko fb grupa čiji pokretači, anonimno, dopustite mi, iz štakorskih rupa cipelare čitavu njegovu obitelj, djecu, roditelje, osobe bliske Kristiću, reagiram kao čovjek, ali i kao novinarka. Ne mogu i ne želim šutjeti...

Napisala: Lidija CRNČEVIĆ


komentara  18

... jer se u meni sve ljudsko pobunilo protiv takvog odvratnog, kukavičkog ponašanja grupe onih koji su se anonimno razmahali u virtualnom svijetu koji pogađa stvarne osobe. I ne, ovdje nije riječ o nekoj mojoj opservaciji, razglabanju ili "presudi" je li sve što se piše o Maru Kristiću istina ili laž, ja jednostavno kao čovjek i osoba koja na neki način sudjeluje u javnom životu Grada, ne mogu ostati ravnodušna na način potpunog izostanka empatije kada se priča, odnosno piše o drugom čovjeku.    

Političari jesu javne osobe, ali postoji granica ne samo dobrog ukusa, već i osobnog ljudskog dostojanstva preko kojega ne bi smio prijeći niti onaj tko zadire i piše o tuđim privatnim životima. Oni koji pune različite fb grupe svojim otrovom i dubokom osobnom frustracijom, nabacujući glib po čitavoj jednoj obitelji trebali bi pogledati i duboko zaroniti u svoj osobni život. Kada u njemu pronađu svoju vlastitu bezgrešnost i svetost, neka punim imenom i prezimenom, kao ljudi, potpišu sve one sadržaje koje sada anonimno objavljuju i smišljaju u, dopustite, svojim štakorskim rupama.

Gdje je granica privatnosti javnih osoba? Tko je određuje? Za novinare bi je trebao određivati odgovor na pitanje – što je iz privatnog života političara ili osoba koje se bave javnim djelovanjem, toliko bitno da šira zajednica to mora znati. A što se objavljuje da bi se šira javnost "zabavljala", međusobno pljuckala i "zgražala"? 

Privatni život javnih osoba sklizak je teren na kojemu se, između ostaloga, provjerava i vlastiti moral. I dostojanstvo. I tu, više nego igdje, govorimo o sebi. Ali, slaba je to, nikakva utjeha za onoga tko se nađe u tom vrtlogu. A, ovdje su, ne zaboravimo jer to nije nevažno, na bojno polje protiv pojedinca i njegove obitelji izašli anonimni "junaci". Vjerojatno, svi redom, u procesu beatifikacije zbog osobne svetosti.

Maro Kristić i svi ostali Kristići koji će se u političkom životu pojaviti sutra, mogu se, trebaju se argumentirano kritizirati zbog svog javnog djelovanja, prijedloga, poteza, lopovštine, korupcije, sumnji u ostvarivanja privatne koristi na račun javnog interesa, svih onih trulih modela ponašanja koji se politici pripisuje kao nešto uobičajeno i prihvatljivo... No, ovakva hajka na nečiji privatni život kakvu doživljavaju Maro Kristić i njegova obitelj, nečuvena je i za svaku osudu.

Bi li je proživljavao da nije izustio ono što nije trebao niti smio, izustiti? "Eto vam papci"! I to u trenutku kada je Sabor pristao izmijeniti Zakon o lokalnim izborima i onemogućiti pravomoćno osuđenima da se kandidiraju na izborima. Definitivno, rječnikom za kojim je "posegnuo" ne treba se dičiti, neprimjeren je i Saboru i zrelim godinama i odgovornosti koju bi trebali imati svi oni koji sjede na najvišem mjestu odlučivanja za sve nas. Ali, kad jednom riječi prijeđu preko usta, ne mogu se više povući. Što, ruku na srce, nije samo Kristićev problem. Naslušali smo se mi svi zajedno svega i svačega. Od brojnih političara. A, za primjere i ne bi trebalo ići puno izvan Grada.

Stajem na stranu Mara Kristića i njegove obitelji, ne kao umišljeni meritum koji će uzviknuti,: kriv je ili nevin je! Stajem na stranu Mara Kristića i njegove obitelji kao osoba kojoj je apsolutno neprihvatljiv način na koji se bešćutno cipelari i uništava čitava jedna obitelj. Kao osoba koja se gnuša javnog, zlobnog i pretencioznog razvlačenja privatnih života po mrežama i medijima.

Iz, dopustite, štakorske rupe, anonimno....

Za to se ne može naći razloga, još manje opravdanja.


KOMENTARI / Komentiraj
   
   

macy 28.03.17 u 08:30
Nema tebi spasa Ljulji...

   

Dubrovnik-Ljilja 28.03.17 u 00:05
Laku noc i poljubi zabu. Mozda s epretvori u princezu hahahha

   

macy 27.03.17 u 22:50
Ljulji, ja se NE smijem sam sebi.

   

Dubrovnik-Ljilja 27.03.17 u 21:18
Izgleda da ga osobno poznajes.

   

macy 27.03.17 u 14:24
Znaš li ti Ljulji 'ko se smije sam sebi? Pacijenti dr.Miketića,

   

Dubrovnik-Ljilja 27.03.17 u 08:41
Evo - dok trosis ovdje vrijem , mogao si izvesti jos jedan goblen hahhaha

   

macy 26.03.17 u 18:30
Ljulji, znači da se slažeš sa mnom. Jedino se ispričavam Tupi za plagijat. Mea culpa.

   

Dubrovnik-Ljilja 26.03.17 u 17:36
Tufina ti je odavno rekla da "brabonjas". Ne kradi ideje od Tufine.

   

macy 26.03.17 u 16:02
Ljulji, ovako: Ako je prioritet briga o čovjeku a ti prvo predlažeš da se gradi Azil, to znači da dubrovačko pučanstvo treba preseliti u Azil. Ako ti već živiš u divljini sa rakunima i međedima, ne znači automatski da bi i drugi trebali živjeti u psećim azilima. Logika (zdravi razum) govori da nas ti ili smatraš stokom (sitnog zuba?) ili si doista zrela za Miketića. Odavno sam ja tebi rekao: ispeci pa reci. A ne da nas ovako beskrajno daviš božemiprosti - brabonjcima.

   

Dubrovnik-Ljilja 26.03.17 u 14:46
Nisam ti ja kriva sto si glup i ne razumijes.

prethodna / 1 / 2 / sljedeća
Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz kolumne


Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne


 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija